GOMEŠ: Verujem u prolaz dalje, Beograd prelep!

Autor:

Sport

24.08.2018

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borili su se junački fudbaleri Partizana u prvoj utakmici plej of faze Lige Evrope protiv slavnog Bešiktaša i pokazali da im snage i želja ne nedostaju osim malo sreće i iskustvenih utakmica.

RepublikaFoto: Starsport
Rikardo Gomeš

Uz sjajnu energiju u Humskoj 1 koja je nosila ne samo igrače, već i svakog pojedinca u hramu fudbala, crno-beli su brzo postigli prvi gol protiv Bešiktaša majstorijom novajlije Rikarda Gomeša.

Krajni rezultat, kako kaže šef stručnog štaba Partizana Zorana Mirkovića jeste negativan, ali još uvek aktivan 1:1 (Rikardo 14′  Partizan, Arslan 15′  Bešiktaš) i daje nadu da ipak crno-beli kao u mnogim istorijskim utakmicama mogu da trijumfuju u Istanbulu.

O svom golu protiv ekipe Bešiktaša, Srbiji i Partizanu za sajt govori upravo strelac  gola za Partizan Rikardo Gomeš.

-  Verujem u prolaz dalje. Mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Videli smo sa kakvom ekipom smo igrali, upoznali su i oni nas i mi njih i na terenu iskusili ozbiljnost iste. Nismo se uplašili, bili smo ravni protivnici i upravo nam igra u Humskoj daje nadu za Istanbul. Bićemo oslabljeni za Kosovića zbog kartona, ali siguran sam da će šef Mirković naći adekvatno rešenje ukoliko dođe do prinudnih rotacija - kaže Gomeš.

RepublikaFoto: Starsport
RIkardo Gomeš

Kakav je osećaj nadigrati Vidu i dati gol?

- Fenomenalan, posebno u ovakvoj utakmici. Ceo život radim za golove, a kada ispred sebe imate pojedince poput Vide, onda vam to uliva posebnu dozu i adrenalina i samopuzdanja koji čuvate za dalje mečeve. Kao što sam rekao, Bešiktaš je sjajna ekipa sa odličnim pojedincima!

Kome posvećuješ gol?

- Svojoj porodici koja je bila na stadionu i našim navijačima koji su nam dali posebnu energiju! Ambijent kakav se pamti! Podrška je bila sjajna, veoma sam im zahvalan na tome i nadam se da će nastaviti da nas podržavaju na ovaj način.

Uspeo si da centriraš pored Pepea, ali je golman odbranio?

- Bila je to zaista dobra prilika za nas gde smo mogli da postignemo još jedan gol…Neka se vrati u Istanbulu.

RepublikaFoto: Starsport
Rikardo Gomeš

Goran Zakarić je pružio odličnu partiju i asistirao ti kod gola.

- Sjajan centaršut Zakare (prim. out Goran Zakarić). Gledao je moje kretanje u kaznenom prostoru i odigrao odličnu utakmicu.

Rekao si da ti je porodica u Bg? 

- Da, sviđa mi se Beograd veoma, prelep je. Moja porodica takođe uživa u svakom danu koji ovde provedu i izjasnili su se da žele da žive ovde, jer se u njemu dobro osećaju.

Govoriš portugalski, razumeš engleski, a srpski?

- Po neku reč - sa osmehom završava razgovor Gomeš.

U četvrtak 30. avgusta 2018. godine Partizan igra revanš utakmicu plej of faze Lige Evrope protiv ekipe Bešiktaša na Vodafon Areni u Istanbulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading