GRUJIĆ PUN UTISAK: Ibišević je poseban, iz Liverpula zovu dva puta nedeljno!

Autor:

Sport

12.09.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš reprezentativac Marko Grujić prvi put je otvoreno govorio o prelasku u Hertu. Otrkio je koliko mu znači što pored sebe ima Vedada Ibiševića, ali i mnoge druge zanimljivosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Grujić

Ovog leta mladi vezista prešao je na pozajmicu u Hertu u kojoj će imati šansu da "ispeče" zanat kako bi konačno zaigrao u Liverpulu kao starter.

- Za sada je sve dobro. Više sam nego zadovoljan. Od prvog dana je sve savršeno, uključujući i rezultate. Brzo sam se uklopio u tim, odlično se slažem sa saigračima. Svi mi pomažu, i na i van terena. Momci su fantastični, posebno Vedad Ibišević, koji mi mnogo olakšava - rekao je Grujić novinarima posle seanse deljenje autograma i fotografisanja sa navijačima.

U prvom dužem obraćanju otkako je zadužio Hertinu opremu. Utisci o timu? Više nego pozitivni.


- Trenirali smo u grupama i brzo se upoznali. Arne Majer je jedan od najtalentovanijih momaka sa kojima sam igrao, Ondžej Duda je na gostovanju kod Šalkea pokazao šta može dodao je Grujić, a onda rekao šta misli o novom klubu:

- Znao sam nešto i pre no što sam došao. I igrali smo prošle sezone, mada sam ja preskočio taj meč zbog povrede. Klub je postavio visoke standard, želimo maksimum i iz Bundeslige i iz Kupa, a videćemo šta će se na kraju desiti. Biće vrlo uzbudljivo - veruje Marko.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Grujić

Odlično su fudbaleri berlinskog kluba započeli novu sezonu, očigledno da mu odgovara stil igre u Nemačkoj.

- Volim kratke pasove, da saigračima stvaram šanse. Nisu bitni golovi, bitan je tim. Znam da još moram da popravim defanzivu, ali radiću naporno na tome. Tako je to u fudbalu: uvek tražiš način da napreduješ - nastavlja on.

O sopstvenoj igri ipak ne želi previše, pa ni o liderskim sposobnostima koje su primetili u Berlinu.


- Drugi neka pričaju o tome. Mi smo mlad tim i treba da budemo skromni, da radimo naporni i samo tako će rezultati doći - kaže Grujić.

Koliko je u stvari fudbal u Nemačkoj različit od onog u Engleskoj?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Grujić


- U stvari, dosta je sličan. Tempo je na vrhunskom nivou, intenzitet igre. Zato sam i odlučio da dođem u Hertu. Ovde ima mnogo mladih igrača, možemo da jedni drugima pomažemo da se razvijamo, da učimo jedni od drugih - otrika naš reprezentativac.

Učiti se mora… I ne samo fudbalske stvari.

- Prvi čas nemačkog jezika sam imao u utorak. Tokom nedelje dva do tri sata. Mada sam učio nemački i u školi, ali to je bilo davno. Pomaže mi ipak da razumem stvari na terenu. Nadam se da ću za dva meseca moći da intervjue dajem na nemačkom - zaključio je Grujić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Krajnji cilj se ipak zna – povratak u Liverpul.

- Veliki klub, sa mnogo zaposlenih. Imaju menadžera čiji su zadatak svi igrači na pozajmicama. U kontaktu smo bar dva puta nedeljno. On i gleda sve utakmice - završio je Marko.

Nema sumnje da ukoliko ovako nastavi, čeka ga brz povratak na Enfild.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading