Mitar - nestašni dečko koji hara Premijer ligom!

Autor: Srpski telegraf

Sport

02.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među vodećim je strelcima najjače fudbalske lige na svetu i zarađuje milione evra, ali nikada nije zaboravio rodni grad. Aleksandar Mitrović (24), prvi napadač "orlova", verovatno je najpoznatiji Smederevac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Mitrović

Snažni centarfor Fulama postigao je pet golova u Premijer ligi ove sezone, a odličnim igrama vodi Srbiju ka prvom mestu C grupe Lige nacija. Mitrogol se kroz osmeh seća nestašluka koji su obeležili deo njegovog detinjstva u gradu na Dunavu.

- Najveća nevolja u koju sam ikad upao je kada smo gađali voz kamenjem kako se on približavao mostu. Svi su to radili, ali je moj kamen bio taj koji je polomio prozor. Voz je morao da stane. Trčao sam do kuće i roditelji su bili besni. Zato su me odveli na borilačke sportove kako bi usmerili moj temperament, ali su kasnije shvatili da imam talenta za loptu i tako sam počeo da treniram fudbal. To mi je promenilo život - govorio je Mitrović.

Put ga je kao tinejdžera odveo u Partizan, gde je brzo pokazao svoj raskošni talenat i debitovao za prvi tim crno-belih kada je imao samo 17 godina. Nakon briljantnih partija u Humskoj sa nepunih 19 godina prelazi u Anderleht za pet miliona evra. Nakon toga usledili su transferi u Njukasl i konačno Fulam, gde igra najzreliji fudbal u karijeri. Smederevac rešeta mreže i teroriše golmane u Engleskoj, a na našu radost i u dresu "orlova".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading