Zvezda se ne plaši Španaca, a Bog Trinkijeri vodi Partizan!

Autor: Srpski telegraf/Bogdan Pavlović

Sport

21.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska klupska košarka je u velikom usponu! Košarkaši Crvene zvezde i Partizana uspeli su da se plasiraju u top 16 fazu Evrokupa i nastave borbu za trofej u drugom po jačini klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Zvezde

Crveno-beli su slavili u poslednjem kolu protiv Galatasaraja u Istanbulu (100:83) i sa treće pozicije A grupe ukrstiće koplja sa španskim gigantima Valensijom i Unikahom, kao i francuskim Limožom. S druge strane, Partizan je hodao po ivici do poslednjeg kola. Bili su crno-beli maltene već prežaljeni dva kola pre kraja, ali su uspeli prvo da slave protiv Asvela u gostima (78:75), a onda i da pred krcatim Pionirom rasture Turk telekom sa 87:72 i obezbede prolaz dalje, gde ih čekaju utakmice sa Monakom, Lijetuvosom i Albom.

SAD JE VAŽNO

Prvi meč Crvena zvezda u grupi smrti igra u Beogradu 2. januara protiv Limoža.

- Crveno-beli imaju sjajan pristup stvarima, vrlo kvalitetan tim, interesantne strance i svakako su jedni od favorita za sam vrh. Ne plaše se oni Španaca, mislim da Unikaha i Valensija više strepe od Beograđana. Rivali jesu tvrdi i kvalitetni, ali veliki klub se dokazuje u teškim uslovima - kaže Dragan Kapičić.

RepublikaFoto: Starsport

"GROBARI" IKS-FAKTOR

I Goran Grbović, legenda Partizana, veruje u svoje.

- Bilo je bitno da crno-beli prođu grupu, to je sjajna stvar u ovakvim uslovima. Ekipa je mlada i trener Andrea Trinkijeri je bog, kako samo izvlači maksimum iz ovog tima. Sada u novoj fazi takmičenja moraš da pobeđuješ kod kuće, a na strani trijumfom dobijaš samopouzdanje. Partizan uz publiku može da se meri sa svima. To je edukovana grupa ljudi, poznaju košarku i vole taj sport. Nikome neće biti lako protiv Partizana - istakao je Grba.

EVROKUP

1. KOLO (2. januar)

Crvena zvezda - Limož

Lijetuvos - Partizan

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading