Zvezda oduvala Cibonu! Tomić ima zamerku!

Autor:

Sport

22.12.2018

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Zvezde, Milan Tomić je zadovoljan ubedljivom pobedom protiv Cibone u Zagrebu, ali smatra da njegovi košarkaši ne smeju da dozvole veliki broj izgubljenih lopti koji je čak iznosio 19, što svedoči koliko je Zvezda bila bolja u ostalim segmentima igre.

RepublikaFoto: Starsport
Lazić i Tomić

- Kontroli smo 40 minuta tešku utakmicu. Cibona je protiv Budućnosti odigrala fenomenalno i znali smo da će pokušati da odigra još jedan takav meč i da će pokušati da nas dobije. Priprema za ovu utakmicu bila je odlična i igrači su sproveli šta sam tražio od njih, od sastanka u hotelu, do terena, gde su odigrali što sam tražio- rekao je Tomić.

Tomić je ukazao da je, ipak, nezadovoljan jednim faktorom.

- 19 izgubljenih lopti je mnogo, ali generalno smo odigrali dobro i zasluženo smo pobedili- rekao je Tomić.

Novinari su pitali Zvezdinog trenera za pripremu utakmice i preuzimanja u odbrani.

RepublikaFoto: Starsport

- Da, jedan deo igre Cibone je sa Markotom na poziciji "pet", gde "širi" i šutira dosta za tri poena. Obratili smo pažnju na to i preuzimali smo kada je on bio na poziciji centra... Kad napravite plan odbrane, naravno da gledate skauting i karakteristike svakog igrača, ali mislim da smo odigrali dobro odbranu i na šutu na prodoru i sa strane pomoći, gde smo dosta puta pomogli pri njihovim prodorima, kao i u rotacijama i sa ekstra pasom- dodao je Tomić.


Upitan da li oseća imperativ da vrati Zvezdu u Evroligu, šef struke crveno-belih usmeravao je pažnju isključivo ka subotnjoj utakmici protiv Cibone.

- Dug je put do toga. Moj zadatak je da pripremam svaku utakmicu jednu po jednu- kratko je poručio Tomić pred povratak u Beograd.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading