Zvezda DEKLASIRALA Dunav na startu Superlige - blistao Ristić!

Autor:

Sport

27.04.2019

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Dunav iz Starih Banovaca rezultatom 101:60 u prvom kolu Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Čović u duelu sa Nikolom Šućovim

Već od samog starta meča crveno-beli su nametnuli svoj ritam i pokazali protivničkoj ekipi da će i ovaj susret odigrati maksimalno ozbiljno, iako je razlika u kvalitetu nemerljiva. 

Sastav iz Novih Banovaca imao je ideju da šutem za tri poena poremeti rivala, ali ih to na početku utakmice nije služilo, pošto su pogodili samo jednu od prvih 11 trojki. 


U prvoj deonici Zvezda je stigla do dvocifrene prednosti uz pomoć dobre igre pod košem i sjajnog protoka lopte iz koje su proizilazile otvorene pozicije za šut za tri poena. 
RepublikaFoto: Starsport
Dušan Ristić

Početkom druge četvrtine izabranici Milana Tomića napravili su seriju 17:0 i rešili pitanje pobednika. U tom trenutku stigli su do maksimalnih +34, a svi igrači dobili su gotovo podjednaku minutažu. 


Dunav, koji je Košarkašku ligu Srbije završio na osmoj poziciji, najveći otpor pružio je u trećoj deonici, u kojoj su uspeli da pogode nekoliko trojki i poentiraju iz reketa nakon lepih akcija. 

U poslednjoj četvrtini viđeno je nekoliko atraktivnih poteza i zakucavanja košarkaša domaće ekipe. Ekipa Mitra Ašćerića najslabiji ofanzivni učinak imala je baš u poslednjem periodu, u kojem su ubacili samo 9 poena. 
RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Nenadić u duelu sa Nikolom Ćirkovićem

Kod Zvezde najefikasniji je bio Dušan Ristić koji je upisao 20 poena i 8 skokova uz perfektan šut iz igre - 7 od 7. Pratili su ga Kej Si Rivers sa 17 i Ognjen Dobrić sa 13 poena. Svi igrači su odigrali minimum 10 minuta, a jedini koji se nije upisao u listu strelaca bio je Bili Beron. 

Kod gostujuće ekipe iz Starih Banovaca istakao se Milan Nikolić sa dabl-dabl učinkom - postigao je 11 poena i uhvatio 10 skokova. Nemanja Žigon upisao je 9, dok su Srđan Ivić i Filip Simić upisali po 7 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje ekipi Zlatibora, dok Dunav dočekuje OKK Beograd. Obe utakmice igraće se 1. maja sa početkom u 18 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading