Prva pobeda "pancera", Jordan je zalutao na SP!

Autor:

Sport

05.09.2019

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno od najvećih razočarenja na Mundobasketu u Kini - selekcija Nemačke, pobedom je okončala prvu fazu takmičenja. Ekipa Henrika Rodla posle šokantnog poraza od Dominikanske Republike uspela je da lagano dobije Jordan 96:62 (28:17, 20:19, 18:13, 30:13), ali to će biti slaba uteha. Od tima koji u svojim redovima ima jednog od najboljih plejmejkera NBA lige - Denisa Šredera, te poznatog evroligaškog asa Johanesa Fojtmana, zatim Loa, Benzinga, Bartela, Cipsera...očekivalo se, mnogo, mnogo više. Makar da dođe do druge faze takmičenja u relativno laganoj grupi.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency

Jordanci nisu dorasli čak ni psihološki poljuljanim Nemcima i gotovo da su se predali već posle prve deonice, posle koje su bili u podebelom zaostatku od 11 poena.

Svoje najbolje minute oni su imali tokom druge deonice, kada su se održavali na tih -10, da bi u trećoj sve već bilo rešeno.

Nemačka je posle nekoliko mini serija otišla na plus 18, pa se do kraja postavljalo samo jedno pitanje - koliko će težak poraz pretrpeti Jordanci?

Očito željni da na nekome iskale bes zbog eliminacije Nemci nisu spuštali gas. U uvodna četiri i po minuta rivalu nisu dozvoli nijedan koš i serijom 14:0 za rekordnih +33 udarili pečat na ovaj meč. Do kraju su, delovalo je, jurili "stotku", ali ipak nisu uspeli. Zafalila su im četiri poena...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Denis Šreder upisao je dabl-dabl učinak - 10 poena i 11 asistencija. Najefikasniji kod Nemaca bio je Maksimilijan Kleber sa 18 koševa, Bartel je dodao 13, Cipser 12. Na drugoj strani istakao se Ahmad Al Dvairi, ubacio je 17 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading