Gurović ponovo "opleo" po "orlovima": Svima treba da bude čast da igraju za reprezentaciju!

Autor:

Sport

15.09.2019

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je na Svetsko prvenstvo u Kini otišla po medalju, ali je zauzela tek peto mesto. Nekadašnji reprezentativac Milan Gurović nije siguran da li je to uspeh ili neuspeh.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Gurović

- Zavisi iz kog ugla se gleda. Mi smo možda razmazili naciju u poslednjih 20-30 godina. Naši navijači su navikli na odličja. Ali treba da shvatimo da smo mala i ponosna država, sa velikim srcem. Na poslednja tri takmičenja smo imali tri odličja, to je veliki uspeh srazmerno broju stanovnika.Da li uspeh ili neuspeh? Neka ostane znak pitanja - rekao je za Tv Prva Gurović.

Srbija je u četvrtfinalu izgubila od Argentine, koju je do trijumfa predvodio 40-godišnji Luis Skola.

- Ja to gledam na jedan loš dan. Iznervirao sam se zbog Argentine, jer je jedan Luis Skola, koji ima 40 godine, imao više energije nego svi naši centri zajedno. To je nedopustivo u četvrtfinalu, to je borba za "život i smrt". Možeš da imaš loš dan, da te ne ide u napadu, ali moraš da igraš odbranu i da imaš energiju - nastavio je on.

Naši košarkaši su u utakmicama za plasman od 5. do 8. mesta pobedili Ameriku, a potom Češku.

- Imali smo kvalitet, bilo je prenaduvano u medijima da mora da se osvoji zlato. Oni momci to čitaju posle treninga, čitaju medije. I onda se stvara vrsta pritiska, to je verovatno uticalo na četvrtfinale, koje je najkritičnija tačka - nastavio je legendarni košarkaš.

Aleksandar Đorđević više nije selektor Srbije, neće produžiti ugovor sa KSS.

- Njemu je istekao ugovor, treba mu skinuti kapu. Tri srebrne medalje, mnogo nas je zadužio. Možda je red da neko drugi dobije šansu, sad je na KSS da odluči - istakao je Gurović.

Gurović se osvrnuo i na Amerikance, koji, kako kaže, imaju drugačije razmišljanje. Za njih je ovo žrtva, a za njega i njegove drugare igrati za reprezentaciju je bila čast.

- Mi se nismo žrtvovali. Nama je čast bila da igramo za reprezentaciju i da predstavljamo narod. Nema tu žrtve, to se podrazumeva. S drugim mentalitetom ideš, Amerikanci to gledaju drugačije - zaključio je Gurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading