SFEROPULOS OTKRIO RAZLOG PORAZA: Evo ŠTA Zvezdin trener misli o meču u Minhenu!

Autor:

Sport

01.03.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda sada ima samo matematičke šanse za plasman u plej-in.

SFEROPULOS OTKRIO RAZLOG PORAZA: Evo ŠTA Zvezdin trener misli o meču u Minhenu!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Minhenu od Bajerna rezultatom 74:66 u okviru 27. kola Evrolige.

Ekipa Janisa Sferopulosa odlično je ušla u meč, štaviše - furiozno. Smart je vezao pet poena, ukrali su crveno-beli dve lopte i imali +7 već posle drugog minuta. Posle mnogih godina ponovo je prinuđen bio da "gasi požar na samom startu" Pablo Laso. Ipak, to je bilo to što je Zvezda mogla da pruži u prvom poluvremenu. Nakon 11 poena za manje od tri minuta, do kraja druge deonice postigli su samo još 16.

Bezidejno je izgledala igra u napadu, nisu birali prava rešenja crveno-beli, videlo se da fali Teodosić, a na sve to se "zapalio" i Obst sa tri trojke. Kako se približavalo poluvreme, tako je meč bio sve teži za gledanje. Obe ekipe su igrale dobru odbranu, ali ipak previše grešile i gubile lopte u napadu, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 32:27 u korist domaćina.

U sličnom ritmu nastavila je Zvezda i u trećoj četvrtini. Bolomboj je bio jedini vredan pomena u ovom periodu, pošto je u više navrata vraćao loptu u koš. Izuzetno loše je šutirala Zvezda za tri, ali je istom merom uzvraćao i Bajern, pa su se crveno-beli i dalje koliko-toliko držali u igri. Odlični Devin Buker bio je najzaslužniji što su Bavarci otišli sa +7 na poslednju pauzu. Tek tada je gostujući tim pokazao znake života - po prvi put nakon prve četvrtine.

 

 

Ipak, to nije bilo dovoljno, te je Zvezda pognute glave napustila Minhen.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos bio je prilično razočaran nakon meča.

- Mislim da smo defanzivno odigrali dobar meč, iako nije bilo dobrih faulova. Ofanzuivno smo mogli mnogo bolje. Par šuteva nam nije ušlo, ali to je košarka. Bila je dobra utakmica, a Bajern je zasluženo slavio - rekao je Sferopulos.

Zvezda će u narednom kolu na noge Monaku, dok će Bajern u goste Efesu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading