SADA JE SVE JASNO! Evo kada VICEŠAMPIONI sveta DOBIJAJU rivale na OI u Parizu! Poznat TERMIN žreba!

Autor:

Sport

15.03.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" čekaju protivnike iz drugog šešira.

SADA JE SVE JASNO! Evo kada VICEŠAMPIONI sveta DOBIJAJU rivale na OI u Parizu! Poznat TERMIN žreba!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu na žrebu za Olimpijske igre u Parizu, koji će se održati 19. marta u gradu Mies u Švajcarskoj.

Žreb će se održati u 19 časova po centralnoevropskom vremenu uz prenos uživo na jutjub kanalu FIBA.

Podsetimo, na Olimpijskom turniru u košarci u konkurenciji muškaraca učeštvuje 12 timova, a do sada je 8 njih bukiralo kartu. Imena preostala četiri učesnika biće poznata po okončanju kvalifikacionih turnira u Grčkoj, Letoniji, Portoriku i Španiji.

Zahvaljujući plasmanu u finale na Svetskom Kupu, ali i činjenici da Slovenija, Španija, Italija, Grčka nisu završile među dve najbolje plasirane selekcije iz Evrope u Manili, “Orlovi” žreb dočekuju u drugom šeširu.

Republika

Foto: Starsport

selektor Srbije Svetislav Pešić

Pored Srbije, u njemu su još Australija uz pobednika kvalifiakcionog turnira u Letoniji.

Sjedinjene Američke Države, Nemačka i pobednik kvalifikacionog turnira u Španiji su u prvom šeširu.

Kanada, Francuska i najbolji iz kvalifikacija u Portoriku svrstani su u trećem šeširu, a u poslednjem četvrtom su Japan, Južni Sudan i pobednik kvalifikacija u Grčkoj.

Podsetimo, Srbija je na prošlogodišnjem Mundobasketu u Manili napravila fenomenalan podvig i osvojila drugo mesto, izgubivši u finalu od reprezentacije Nemačke, kojoj je to bila antologijska, prva zlatna medalja u istoriji na Svetskim prvenstvima.

Pre toga su "panceri" osvojili jedino zlato 1993. godine na Evrobasketu, a sa klupe ih je, zanimljivo, predvodio, aktuelni selektor "orlova" Svetislav Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading