ŽESTOK ODGOVOR JE STIGAO: Evroliga udarila na trofejnog trenera - pokrenut je i disciplinski postupak!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.04.2024

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije se dugo čekalo na reakciju ljudi iz elitnog evropskog košarkaškog takmičenja.

ŽESTOK ODGOVOR JE STIGAO: Evroliga udarila na trofejnog trenera - pokrenut je i disciplinski postupak!

Foto: Starsport

Ataman

Na startu ovosezonskoj plej-ofa Evrolige, košarkaški Makabija iz Tel Aviva priredili su senzaciju savladavši u Atini ekipu Panatinaikosa rezultatom 91:87, nakon čega je klub iz grčke prestonice objavio kontroverzno saopštenje.

Odgovor Evrolige se nije dugo čekao, a u njemu su čelnici takmičenja istakli:

- Košarkaška Evroliga želi da izrazi svoje razočarenje zbog javnih izjava gospodina Ergina Atamana, glavnog trenera Panatinaikosa, i samog kluba, kao i zbog drugih događaja koji su se desili nakon prve utakmice plej-ofa Evrolige - stoji na početku saopštenja, a zatim se dodaje:

- Ovakvi postupci i izjave su u punoj suprotnosti sa zajedničkom stavom Košarkaške Evrolige, Upravnog odbora Evrolige, Udruženja igrača Evrolige i Unije košarkaških trenera Evrolige , od 15. aprila 2024. godine, jer stvaraju nepotreban i neopravdan sukob. Ove četiri organizacije, koje predstavljaju svoje klubove članice, trenere, igrače i zvaničnike, obavezale su se da spreče ovakve stvari.

- Izjave trenera Atamana namerno su obmanjujuće i netačne – daju netačnu analizu igre i pažljivo odabranog broja momenata, to je pokušaj da se dovede u pitanje rad i integritet zvaničnih lica, ovo je i vršenje dodatnog pritiska na njih i na organizaciju lige – pokušaji koji očigledno neće dostići svoje ciljeve.

Foto: Euroleaguebasketball.net/printscreen

Slavlje košarkaša Makabija nakon trijumf u Atini

 

Posebno se u odgovoru Evrolige pojedine stvari ističu:

- Nažalost, ove izjave nisu predstavljene košarkaškim zvaničnicima Evrolige preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni za trenera Atamana, njegov klub i svaki drugi klub i trenera u takmičenju.

- Takvo ponašanje neće tolerisati Evroliga. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su u vezi sa treningom koji je trebalo da bude otvoren za medije u sredu, 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman sprečio novinare da obavljaju svoje dužnosti.

- Poštovanje Košarkaške Evrolige prema organizaciji, zajednici i nasleđu Panatinaikosa je neupitno, i jednako je poštovanju svih ostalih klubova u takmičenju. Događaji koji su se desili posle prve utakmice plej-ofa Evrolige su u suprotnosti sa principima poštovanja među klubovima, prema organizaciji kojom svi oni upravljaju i vrednostima koje takmičenje ima za cilj da promoviše.

Na kraju se ističe:

- Košarkaška Evroliga ohrabruje trenera Atamana, Panatinaikos i sve druge klubove i pojedince da izbegavaju slične izjave i ponašanje u budućim utakmicama, i da promovišu vrednosti koje predstavlja takmičenje Evrolige, stvarajući pozitivnu atmosferu oko utakmica i slaveći neverovatan trud i radnja na sudu.

Kada je reč o nastavku plej-of serije, drugi meč između istih rivala na programu je u sredu 25. aprila sa početkom od 20.15 časova, a zatim se serija seli u Beograd gde će biti odigrana treća i eventualna četvrta utakmica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading