BOGDANOVIĆ: Da dobijemo obe utakmice

Autor:

Sport

02.09.2018

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović ponovo u nacionalnom dresu!

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović

Biće lepo 13. septembra na Kritu ponovo ga gledati kako predvodi reprezentaciju Srbije, a i on sam istakao je da mu je ovog leta nedostajalo veliko takmičenje, kog nema zbog promene globalnog košarkaškog kalendara (jedno leto u četvorogodišnjem ciklusu uvek će, odlukom FIBA, biti slobodno).

- Malo je čudan osećaj što su samo dve utakmice, što se ne borimo za neku nagradu i trofej, ali lepo je okupiti se i opet videti saigrače. Ovo je nešto što radimo iz ljubavi - poručio je Bogdanović na prozivci koju je selektor Aleksandar Đorđević u nedelju obavio u hotelu "Kraun Plaza".

Bek Sakramento Kingsa krajem juna nije mogao da igra protiv Gruzije i Nemačke.


- Ja sam spreman, "full". Oporavio sam se od povrede i od operacije kolena, to su već stvari koje su davno iza mene.
RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović

Na početku druge faze kvalifikacija, Srbija gostuje Grčkoj, pa 16. septembra dočekuje Estoniju. Trenutno su "orlovi" sa skorom 4-2 treći u grupi, a niže od toga ne bi smeli, jer bi to značilo da neće ići na Mundobasket.

- Ovde smo sa ciljem da se kvalifikujemo. Gledaćemo da pobedimo u obe utakmice i da na taj način omogućimo momcima koji će igrati u novembru i februaru da nam obezbede mesto na Svetskom prvenstvu. Ako sada ostvarimo 2-0, mislim da ćemo jednom pobedom nad Izraelcima završiti posao, ali ne treba gledati toliko daleko.

Bogdanović veruje da neće biti problema zbog manjka vremena za prave pripreme i uigravanje, s obzirom na to da se većina igrača iz aktuelnog sastava dobro poznaje.

- Dugo se znamo, dugo već igramo zajedno, stvorili smo ambijent i hemiju. Mislim da će u prvom meču mali pritisak biti na Grcima, jer su vodeći na tabeli, a što se nas tiče, treba da odemo dole i da pružimo maksimum kako bismo uzeli značajne bodove.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan i Sale

Od petorice Srba koji nastupaju za NBA timove, trenutno su u reprezentaciji samo dvojica iz ekipe u kojoj je Srbin na poziciji odlučivanja. Slučajnost ili ne?!

- I oni (Vlade Divac i Peđa Stojaković - prim. aut.) su bili NBA igrači. Uvek kažu da im je koristilo igranje za reprezentaciju, da im je to bila dobra priprema za sezonu. Međutim, to je individualno. Neko voli, neko ne voli, neko ne može... Ne treba nikoga osuđivati. Ko je tu, tu je, ko ne može, nadamo se da će moći sledeće godine. Treba podržati ove momke i to je to.

Na Eurobasketu 2017. kada nije bilo Miloša Teodosića i Nikole Jokića, Bogdanović je bio "prvi među jednakima". Kaže da se ne podrazumeva da će tako biti i sada.

- Pre svega se obazirem na ekipu, a lideri se sami iskristališu. Ko je najbolji, taj će uzeti "ključeve", tako je oduvek bilo. Postavljam se kao da opet treba da se izborim za to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading