SRBIJA PALA POSLE DRAME! Rukometašice doživele prvi PORAZ u kvalifikacijama za EP!

Autor:

Sport

29.02.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Crne Gore rezultatom 30:31 (12:16), u trećem kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

SRBIJA PALA POSLE DRAME! Rukometašice doživele prvi PORAZ u kvalifikacijama za EP!

Foto: Starsport

Posle oktobarskih mečeva i pobeda nad Bugarskom (40:16) i remija sa Turskom (29:29), izabranice Uroša Bregara doživele su prvi neuspeh u ovim kvalifikacijama.

Iako je tokom većeg dela prvog poluvremena Crna Gora imala veliku prednost, naše rukometašice su u samom finišu dobile priliku da stignu makar do boda, međutim, greškama su platile ceh i izgubile od favorizovanih rivalki.

Samo je na početku utakmice preko Sanje Radosavljević, Srbija stigla do prednosti (1:0), dok su nakon toga Crnogorke preuzele inicijativu i vođstvo, koje nisu ispuštale do kraja susreta.

Golovima Petrovićeve, Brnovićeve i Godečove, gošće su serijom 0:4 došle do prednosti, koje je išlo i do maksimalnih pet razlike u korist Crne Gore (3:8, 4:9, 5:10, 7:12, 8:13, 9:14, 10:15, 11:16).

Republika

Foto: Starsport

 

Uspele su izabranice selektora Uroša Bregara da smanje veliki minus i na veliki odmor odu s četiri gola zaostatka (12:16).

Zaigrale su Srpkinje daleko bolje u drugom delu, golom Aleksandre Stamenić sa sedmerca u 44. minutu prišle samo na "minus jedan" (20:21), u trenucima kada je Crna Gora imala igračicu manje u polju.

Pogotkom Jovovićeve, što je bio njen šesti u tom trenutku, Srbija je 120 sekundi kasnije uspela da dođe do izjednačenja (22:22)!

Republika

Foto: Starsport

selektor Srbije Uroš Bregar

Upornost naših devojaka isplatila se u 48. minutu, kada je novim golom Anđele Janjušević iz sedmerca, srpska selekcija u potpunosti preokrenula rezultat (24:23), međutim, to je kratko trajalo, jer je Pletikosićeva sa dva uzastopna pogotka vratila vođstvo Crnoj Gori (24:25).

Vodila se velika borba do kraja meča, igralo se gol za gol, da bi Itana Grbić odvela gošće ponovo na +2 (28:30). Zablistala je tana Anđela Janjušević i još jednom postigla dva vezana pogotka za izjednačenje (30:30) na dva minuta pre kraja meča.

Standings provided by Sofascore

Ipak, Crna Gora je postigla gol na 50 sekundi pre kraja za 31:30 i na kraju trijumfovala, dok je Jovovićeva ispustila loptu i priliku da se stigne do boda.

Posle prva dva kola u Gripi 6 vodi Crna Gora sa 4 boda, Srbija je druga sa bodom manje, koliko ima i Turska, dok je Bugarska bez bodova.

U 4. kolu kvalifikacija za EP, Crna Gora će ugostiti Srbiju 3. marta od 18 časova. Mesec dana kasnije igramo protiv Bugarske u gostima (16.00), a u poslednjem kolu sastajemo se sa Turskom (18.00).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading