TEREN SE PREKO NOĆI PRETVORIO U JEZERO! Nesvakidašnje scene u Dubaiju zbog NEVREMENA!

Autor:

Sport

17.04.2024

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napori radnika da saniraju štetu su uzaludni.

TEREN SE PREKO NOĆI PRETVORIO U JEZERO! Nesvakidašnje scene u Dubaiju zbog NEVREMENA!

Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Gambrell

Nezapamćeno nevreme koje je juče pogodilo Ujedinjene Arapske Emirate napravilo je haos u Dubaiju. Stanovnici nenaviknuti na kiše, munje, gromove i poplave, u čudu su bežali u sigurne prostore dok su oni slabije sreće ostajali paralisani na putevima u automobilima kod Dubaija. Čitave porodice pokušavaju da pobegnu iz grada, ali su ostale zarobljene kako na poplavljenim ulicama, tako i na aerodromu na kom je zabeleženo kako na hiljade putnika spava čekajući svoje letove.

Međutim, oni koji ne idu nikuda i pokušavaju da nastave sa normalnim životom i čak da se bave sportom naišli su na jednako neobičan problem. Tako se desio neverovatan događaj na elitnom golf terenu gde je nakon iznenadne poplave teren pretvoren u jezero. Ovaj teren trebao je da bude domaćin The Challenge Tour u četvrtak, okupljajući mnoge profesionalne golfere spremne za igru.

 

 

Međutim, na terenu Al Ain Equestrian, Shooting & Golf Club u Abu Dabiju, zelena površina je bila potopljena nakon obilnih kiša koje su zahvatile prelepi pejzaž. Poplava je potpuno preplavila bunkere na većini od 18 rupa na terenu, stvarajući izazov za igrače. 

Iako je najavljeno da će turnir ipak biti održan 18. aprila, radnici na terenu su marljivo radili na ispumpavanju blata sa različitih delova terena. Ipak, golferi će biti primorani da se bore sa velikim lokvama na inače suvom pustinjskom terenu.

Među igračima na turniru su i neki od pobednika DP World Tour, među kojima se ističe Nikolas Kolsaerts, pobednik Ruder Kupa iz 2012. Inače, Challenge Tour je drugi po rangu golf turnir u Evropi, ispod DP World Tour, ali održava događaje širom sveta. Bez obzira na vremenske nepogode, Emirati nastavljaju da grade svoj status kao globalni sportski centar sa nadolazećim takmičenjima.

Podsetimo, kiše su počele tokom noći, ostavivši ogromne lokve na inače suvim ulicama i pistama aerodroma, dok su jaki vetrovi doprineli poremećajima letova na međunarodnom aerodromu Dubai, najprometnijem aerodromu za međunarodna putovanja na svetu i domaćinu dugolinijskog prevoznika Emirates.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading