Lajović blista: Evo šta je Duci rekao posle plasmana u polufinale!

Autor:

Sport

19.04.2019

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Lajović je nastavio sa sjajnim partijama u Monte Karlu i stigao do polufinala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Blista u Monte Karlu... Dušan Lajović

Srpski teniser je sa 6:4, 7:5 pobedio 96. igrača sveta, Italijana Lorenca Sonega i tako ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri na Masters turnirima.

Lajović još nije izgubio set na turniru što pokazuje da je u odličnoj formi i da je u sezonu turnira na šljaci došao izuzetno spreman, o čemu svedoče i pobede nad igračima poput Davida Gofana i Dominika Tima.

Lajoviću je ovo prvo masters polufinale u karijeri i to će mu mnogo značiti u nastavku sezone.

- Osećam veliko olakšanje, pokazao sam sebi da mogu da doguram daleko i na ovakvom turniru. Turnir još nije završen, ali osećam zaista veliko zadovoljstvo. Zadovoljan kako sam igrao do sada. Biti u polufinalu mastersa, to je zaista nešto što će mi maksimalno podići samopouzdanje, nadam se da neće biti jedino - izjavio je srpski teniser.

Dušanu je ovo bilo drugo četvrtfinale turnira Serije 1.000. Prošlke godine igrao je u četvrtfinalu u Madridu u kojem je poražen od Kevina Andersona.

- Pokušao sam da se držim taktike u ključnim poenima. Znao sam da ako budem igrao dobro, ako ne popustim, da će mu biti teško da osvoji poen i uspelo mi je. Spasao sam priličan broj brejk poena - zadovoljan je Lajović.

Posle ovog turnira očekuje ga značajan skok na ATP listi, obezbedio je najmanje 32. poziciju.

- Ovaj nivo igre je nešto što ću morati da imam na umu, želim da tako dobro igram i ubuduće. Nadam se da ću nastaviti u istom stilu i na nekoliko predstojećih turnira - optimista je Lajović, koji je pozvao publiku da ga podrži i u subotu u polufinalu.

U njemu će igrati sa pobednikom meča između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading