Novak zna gde je grešio - EVO šta je rekao nakon poraza!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

19.04.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković definitivno nije imao svoj dan protiv Danila Medvedeva. To ga je koštalo plasmana u narednu rundu Monte Karla, međutim srpski teniser svestan je grešaka koje je pravio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Đokovića je u borbi za plasman u polufinale eliminisao Rus Danil Medvedev, koji je do prve pobede u četiri međusobna susreta došao sa 6:3, 4:6, 6:2. Na taj način, Medvedev je sprečio srpski okršaj, pošto će mu naredni rival biti Dušan Lajović.

- Vodio sam u sva tri servis gema u trećem setu, ali sam ih izgubio. Imao sam gem loptu, ali sam odigrao loše dropšotove, imao sam nekoliko dvostrukih servis grešaka, a stvari mogu brzo da se preokrenu na šljaci. Očigledno je da mi nedostaje odlučnost za neke udarce u pojedinim poenima. Imao sam previše neiznuđenih grešaka, zaista previše. A on je bio veoma strpljiv, igrao je taktički. Pronašao sam svoju igru pri kraju drugog seta, igrao sam dobro, imao sam nekoliko dobrih gemova u trećem setu, ali dešava se“, rekao je Đoković.


Na pitanje koliko je bilo teško igrati protiv Danila, pošto ga mnogi smatraju za izuzetno nezgodnog rivala, Novak je odgovorio:



- Ima veoma jak bekhend i ne pravi veliki broj grešaka. Udara ga veoma nisko i ima dubinu. Uz ovakav vetar, uslovi se menjaju u svakom gemu. Teško je naći ritam, a on vam ga ne daje mnogo. Odlično servira, njegov fothend može da bude efektan, ali može da napravi i greške, pa mu je bekhend jača strana. Napredovao je u kretanju od prošle godine. Definitivno zaslužuje da bude tu gde je.

U Đokovićevom boksu tokom meča sa ruskim teniserom sedeo je Pepe Imaz, a Novak je rekao da mu je on prijatelj i da je u tom svojstvu bio njegov gost. Što se tiče samog nivoa igre, srpski teniser ističe da mu je cilj da polako ulazi u pravu formu, da bi ona dostigla vrhunac na Rolan Garosu.

- Rolan Garos mi je krajnji cilj na šljaci i ja se nadam, a od mene se očekuje, da igram kako treba na tom turniru. Ovo je bio samo prvi turnir na šljaci, a sezona je duga. Videćemo kako će se odvijati. Možda mi nedostaje kontinuitet najboljih rezultata u poslednjih nekoliko godina na velikim turnirima, ali sam na Gren slemovima igrao najbolje i to je ono što i planiram sada - naglasio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading