Šta ja radim uopšte ovde?

Autor:

Sport

24.05.2019

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer posle tri godine pauze vraća se na Rolan Garos, a u intervjuu za L'Ekip otkrio je zbog čega je propuštao pariski Gren slem u datom periodu.

RepublikaFoto: Ap photo
Rodžer Federer

- Godine 2016. trenirao sam na prvom terenu kratko, a zatim upitao sebe "Šta ja radim uopšte ovde?". Leđa su mi bila u potpunosti blokirana, koleno mi nije bilo u redu, najdalje što bih stigao bilo bi treće kolo - objasnio je Rodžer.

Godinu dana kasnije razlog nije bila povreda, već vremenski uslovi.

- Mislio sam da mogu da igram, ali padao je sneg, četiri stepena je bilo i ja sam trenirao u dvorani. Iskreno, zapitao sam se da li mi to zaista treba. Trenirati svakodnevno nije problem, ali u takvim uslovima... Igranje u dvorani me ne inspiriše. Pritom, 2017. sam osvojio Indijan Vels i Majami i smatrao sam da bih mogao da uzmem malo slobodnog vremena pre sezone na travi.

Ni u 2018. legendarni igrač nije nastupio glavnom gradu Francuske.

- Želeo sam odmor, a i bio je rođendan moje supruge. Zaista mi je bilo potrebno malo uživanja u takvim stvarima. Osećao sam potrebu da provodim vreme sa prijateljima i porodicom i opustim se.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Osvajač Rolan Garosa 2009. godine sad je ponovo tu, pa će publika u Parizu imati priliku da gleda njegove mečeve.

- Publika je jedan od razloga što sam opet tu. I nisam siguran da je ovo poslednji put. To mi nije u planu. U godinama sam kad ne mogu dugoročno da planiram. Videćemo šta će se dogoditi - zaključio je 37-godišnji teniser.

Mečevi glavnog žreba Otvorenog prvenstva Francuske startuju u nedelju, a Federer na startu igra protiv Italijana Lorenca Sonega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading