Novak uzeo mikrofon i obratio se naciji!

Autor:

Sport

15.07.2019

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je pobedio Rodžera Federera u bici za istoriju i možda i najboljem meču svih vremena. Đoković je osvojio svoj 16. Gren slem trofej u karijeri i tako prišao Nadalu na dva, a Federeru na četiri najvažnija trofeja zaostatka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Nije bilo lako Đokoviću i to je priznao u intervjuu posle meča za Sport klub. Opisao je da je to za njega bio najteži meč u karijeri, jer nije bio na svom najboljem nivou, servis ga nije služio i znao je da mu je najbolja šansa u tajbrejku.

- Reče mi Đole moj burazer tvoj komentar da si rekao "Novak deluje kao da je predvideo svoju pobedu, samo nas zamajava sve koji gledamo. Kako si to znao?" - počeo je Đoković intervju sa Nebojšom Viškovićem.

Imao si takav osmeh, rekao sam jednog trenutka, "Ljudi, on zna da će da pobedi, samo nas prži sada" - uzvratio je novinar, nakon čega je Đoković napravio analizu meča.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Ovo je bio jedan teniski ringišpil u svakom pogledu, meč koji je imao sve moguće scenarije, preokrete, najzahtevniji psihički meč koji sam ikada odigrao definitivno, zbog okolnosti, publike, Federera, moje loše igre, mislim da nisam bio na vrhuncu, ni blizu. Igrao sam veći deo meča bez servisa, tako da mislim da sam imao još 20-30% u kvalitetu igre, ali kada je bilo najvažnije i presudno, tada sam pronašao svoju najbolju igru. Pitao sam sudiju, jer nisam znao da li je na 10:10 ili 12:12, ali sam se radovao tajbrejku, jer je on bio bolji igrač sa osnovne linije, lakše je riternirao moje servise, imao sam uspeha u prva dva tajbrejka i kada smo stigli do 12:12, osećao sam da imam bolje šanse.

Bio si neverovatno miran, kako si uspeo u tome?

- To je verovatno ono što me čini najsrećnijim i najponosnijim danas, ako moram da izdvojim jednu stvar, to je onda činjenica da sam ispoštovao dogovor sa samim sobom pre nego što sam izašao na teren. Rekao sam sebi, verovaćeš, ostaćeš smiren, šta god da se dešava na terenu i van njega. Mogao sam i da predvidim da će podrška biti na njegovoj strani kada je navijanje u pitanju. Kada si na terenu to deluje drugačije nego kada si u hotelskoj sobi veče pre. Ali opet taj dogovor sam do kraja ispoštovao osim dva trenutka kada sam se malo više iznervirao, ali sam bio tu sve vreme i borio se, to ću izvući kao pouku i lekciju, kao nešto što mi daje snagu za ubuduće.

Za kraj, Novak se obratio svim navijačima u Srbiji porukom koja će svakoga učiniti ponosnim:

- Znači, jedna ogromna zahvalnost svima vama koji ste mi pružali podršku danas, izdvojili vremem da budete uz televizor, osećao sam všuz energiju, iako mislite da lažem, stvarno ne lažem, zamišljao sam sebe da igram u Srbiji i da sva publika koja navija za njega ustvari navija za mene i više moje ime, zamišljao sam sve vas. Hvala vam puno i volim vas - poručio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading