Kada proradi "srpski inat" - Ameri otkrili tajnu Đokovićevog uspeha!

Autor:

Sport

17.07.2019

08:02 >> 08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Novak Đoković pobeđuje zato što ga ne volimo, pronašao je način da iskoristi to što svi navijamo protiv njega - kaže poznati američki novinar i pisac Brajan Filips. Reč koju je Amerikanac tražio, ali je nije našao jer je u engleskom jeziku nema glasi - inat!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đokovićev srpski inat je razlog zbog kojeg svet ne prestaje da mu se divi ni tri dana nakon istorijskog finala Vimbldona, u kojem je naš teniser spasao dve meč lopte na servis Rodžera Federera i osvojio petu titulu u Londonu.

Svi se pitaju kako je moguće da je prvi teniser sveta uspeo da trijumfuje iako za protivnika nije imao samo omiljenog Švajcarca već i 14.000 navijača. Novak je u tom meču bio bolji samo u pojedinim trenucima, ali su ti trenuci bili odlučujući.

Odgovor na pitanje odakle našem asu tolika mentalna snaga pokušao je da da američki novinar i pisac Brajan Filips u tekstu za popularni sajt "Ringer".

- Novak Đoković pobeđuje i kada gubi. Igra u košmaru jer ga publika ne voli. Normalna osoba bi se slomila, ali Srbin sve to okreće u svoju korist i pobeđuje na načine koje poništavaju svu tenisku logiku. On hoće da ga zavolimo, a mi to nismo uradili. Ni ja nisam navijao za njega. Ipak, našao je način kako da savlada i nas i protivnika. Pomogli smo mu da nauči da pobedi tako što smo želeli da izgubi - tvrdi Brajan Filips.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Razočarana lica na "Ol Ingland klabu" u nedelju uveče ništa nije moglo da uteši. Svi na stadionu bili su sigurni u Federerov trijumf i već su počeli da ga slave. Publika je izgleda zaboravila da Novak i te kako ume da spasava meč lopte protiv Švajcarca, a onda i preokrene rezultat. I da nisu zaboravili, sigurno su pomislili da ne može dva puta to da izvede. Ispostavilo se da publika ne poznaje dovoljno Novakov karakter, koji je upravo američki novinar uspeo da razotkrije celom svetu.

- Novak zna kako da ostane miran kada ga nadigraju, jer je navikao na to da stvari ne idu kako je zamislio. On je naučio da se osloni na sebe, jer ne može da se osloni na publiku. Pogodiće udarce zbog kojih ćete pomisliti da vas televizor laže. Hirurški će rasporiti protivnika. Kad pomislite da će pobeći sa terena, divlje će napasti i shvatićete iznenada da će da osvoji set. On je genije - slikovito je Brajan opisao srpskog tenisera.

Brajan otvoreno priznaje da Novaka ne vole zbog šovinizma stanovnika zapadne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

- Ako čitate ovo van veoma ograničenog geografskog područja na istoku Evrope, velika je šansa da ne volite Đokovića. Ta relativna nepopularnost ima veze sa šovinizmom Amerike i zapadne Evrope, kao i sa nevoljnošću privilegovanih navijača iz tradicionalnih teniskih zemalja da vide kako Srbin ruši staklenu kulu Rafaelu Nadalu i Federeru - brutalno iskreno zaključuje Brajan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading