GOTOVO JE! Novak Đoković predvodi ELITU na NAJSKUPLJEM teniskom turniru! Pljušti LOVA do krova!

Autor:

Sport

28.02.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrđen termin spektatkla na "Slemu šest kraljeva".

GOTOVO JE! Novak Đoković predvodi ELITU na NAJSKUPLJEM teniskom turniru! Pljušti LOVA do krova!

Foto: Tanjug/AP

Saudijska Arabija je postala značajan akter na teniskoj sceni, potvrđeno je da će ugostiti ATP turnir iz Masters serije 2025. godine.

Ovaj događaj prati i "Slem šest kraljeva", spektakl koji će okupiti najveće svetske teniske zvezde, među kojima su i najbolji teniser sveta Novak Đoković, Španci Rafael Nadal i Karlos Alkaraz, Rus Danil Medvedev, Italijan Janik Siner i Holger Rune iz Danske.

Nagrade na ovom turniru su izuzetno visoke, pobednik će osvojiti čak 5,62 miliona dolara, dok se samo za pojavljivanje na turniru dobija 1,5 miliona dolara. Ovo je više od nagrade za osvajanje prestižna četiri Grend slema u godini (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, US Open), što jasno pokazuje koliko su visoke nagrade na Bliskom istoku.

 

 

Saudijski investicioni fond (PIF) je postigao dogovor o strateškom partnerstvu sa ATP, te će biti jedan od pokrovitelja turnira u Indijen Velsu, Majamiju, Madridu, Pekingu, kao i završnom Mastersu. Svi "Next gen Masters" turniri će se igrati u Džedi do 2027. godine, a ove godine je održan prvi ATP turnir u Saudijskoj Arabiji.

Novak je loše otvorio sezonu, porazom u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera iz Italije, koji je kasnije osvojio turnir. Naredni izazov srpskog asa čeka na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, gde će pokušati da osvoji prvi trofej u novoj sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading