KALKULACIJE POSLE NOVAKOVOG KRAHA U INDIJAN VELSU! Evo kako će IZGLEDATI poredak na ATP listi!

Autor:

Sport

12.03.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser eliminisan od "laki luzera" iz Italije.

KALKULACIJE POSLE NOVAKOVOG KRAHA U INDIJAN VELSU! Evo kako će IZGLEDATI poredak na ATP listi!

Foto: printscreen/Instagram/Djoker Nole

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Iako je ispao već u trećoj rundi od "srećnog gubitnika" Luke Nardija iz Italije (1:2), srpski as Novak Đoković se nakon turnira u Indijan Velsu može opustiti, jer je osigurao značajan broj bodova koji će mu omogućiti da zadrži prvo mesto na ATP listi.

Sa zarađenih 50 bodova, najbolji teniser u istoriji će na sledećoj svetskoj rang listi imati impresivnih 9.725 bodova, što znači da će zadržati titulu prvog reketa sveta do kraja mastersa u Monte Karlu.

Ovo bi značilo da će Novak imati 420 nedelja na vrhu, što je izuzetno impresivan podatak.

Najveći Đokovićev rival na ATP rang listi je španski teniser Karlos Alkaraz, koji se trenutno nalazi na drugom mestu. Momak iz Mursije ima 8.805 bodova, a zbog osvojenih 1000 poena na prvom mastersu prošle godine i polufinala na turniru u Majamiju, ima malo prostora za napredak do Monte Karla, gde nije igrao prošle sezone.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner

Naredni, treći, na rang listi je Janik Siner, koji brani 360 bodova osvojenih na Indijan Velsu, ali ima potencijal da zaradi 640 bodova. Pobednik Australijan opena je takođe imao uspeha na Majamiju prošle godine, osvojivši 600 bodova, dok mu je polufinale u Monte Karlu donelo dodatnih 360 bodova.

Novak Đoković je neuspešno završio turnir u Indijan Velsu, ali je osigurao značajan broj bodova koji će ga održati na prvom mestu ATP liste.

Prema Novak se može opustiti i sačekati naredne izazove, s obzirom na minimalne šanse da će izgubiti prvo mesto do kraja mastersa u Monte Karlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading