ISPLIVALA NOVAKOVA VELIKA TAJNA! Ovaj čovek je NAJZASLUŽNIJI za Đokovićeve USPEHE! Evo čemu ga je sve NAUČIO!

Autor:

Sport

14.03.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučio sve da ispriča u javnosti.

ISPLIVALA NOVAKOVA VELIKA TAJNA! Ovaj čovek je NAJZASLUŽNIJI za Đokovićeve USPEHE! Evo čemu ga je sve NAUČIO!

Foto: printscreen/x.com

Malo ljudi na planeti zna da je jedan čovek, koji se retko pojavljuje u javnosti, imao ključnu ulogu u razvoju karijere Novaka Đokovića

Reč je o doktoru Igoru Četojeviću, koji je promenio pristup treningu srpskom asu, te je izneo zanimljive detalje o njihovoj saradnji za "Marku".

- Nole je veoma inteligentan momak. On veoma brzo uči, upija svaku reč i svaka naša sesija se uspešno završavala, bilo uživo, bilo telefonom. Đoković je shvatio da sport nije sve u životu, a to je bilo jako teško objasniti nekome ko je celog života posvećen tenisu. On sada vodi običan život, naravno uz određene granice, i ima rutine koji više odgovaraju mladom čoveku kakav je on - rekao je Četojević za vodeći španski medij.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Igor Četojević

Potom je još dodao:

- Njegov napredak je bio ogroman. Bio je veoma nervozan pre i emocije mu nisu dozvoljavale da razmišlja kako treba. To smo sve ispravili meditacijom i sada je potpuno mentalno stabilan. Sportisti treba da shvate da nije sve u fizičkim granicama, već da se mečevi dobijaju u glavi.

Izneo je Igor u javnost čemu je sve naučio najboljeg u istoriji "belog sporta".

- Supruga mi je rekla da bi trebalo da pomognem Noletu jer ima problema sa alergijom. Počeo sam da učim Noleta jednostavnim stvarima, kao što je izbegavanje da istovremeno jede i priča telefonom. Tako ignorišete hranu, koja je ključna za životni proces uopšte. Novak je na terapiju počeo da reaguje veoma dobro, dobio je apetit, prestale su stomačne tegobe i povraćanje posle obroka.

Srpski doktor je naglasio da se želja da pomogne Noletu javila kada je video koliko je Đoković “opčinjen vimbldonskim peharom”.

- Prosto me je dirnula ta Novakova ogromna želja za uspehom,. Kad je bio mali popeo bi se na stolicu i govorio ‘Ja sam Novak Đoković, šampion Vimbldona’. Već tada je uspevao da vizuelizuje ono što želi da postane. Vimbldon je bio naš cilj. Ostvarili smo ga i moj posao je time bio završen - istakao je Četojević za "Marku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading