NADAL POTVRDIO NOVO UČEŠĆE! Igraće u timu sa Alkarazom, Zverevom...

Autor:

Sport

22.04.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe vesti od Španca.

NADAL POTVRDIO NOVO UČEŠĆE! Igraće u timu sa Alkarazom, Zverevom...

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal

Rafael Nadal potvrdio učešće na Lejver kupu

Španski teniser, Rafael Nadal, potvrdio je svoje učešće na prestižnom Lejver kupu ove godine u Berlinu, gde će biti deo "Tima Evropa" od 20. do 22. septembra. Nadal će se pridružiti ekipi zajedno sa Karlosom Alkarazom, Danilom Medvedevom i Aleksandrom Zverevom, a kapiten ove ekipe biće legendarni Bjorn Borg.

Emotivni povratak na teren

Nadal se nedavno vratio na teniski teren u Barseloni nakon povrede, te je izrazio radost zbog mogućnosti da ponovo zaigra na Lejver kupu.

- Gajim neke posebne uspomene sa ovog takmičenja, uključujući i emocije od pre dve godine kada sam poslednji put igrao sa Rodžerom u Londonu. U ovom delu moje karijere, zaista želim da iskoristim svaku šansu koja mi se ukazuje. Igrati u timu je uvek neverovatno iskustvo i uživam u tome, izjavio je Nadal.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Oproštaj Federera

Nadalova istorija na Lejver kupu


Ovo će biti četvrti put da Nadal učestvuje na prestižnom Lejver kupu, nakon prethodnih nastupa 2017. godine u Pragu, dve godine kasnije u Ženevi, kao i na oproštaju Rodžera Federera od tenisa 2022. godine u Londonu.

Borg oduševljen Nadalovim učešćem

Borg je izrazio zadovoljstvo što će Nadal biti deo "Tima Evropa" na Lejver kupu.

- Rafa je prava legenda našeg sporta, pravi šampion u svakom smislu te reči. Ovo je moja poslednja godina u kojoj ću biti kapiten. To što je on u Timu Evropa ove godine je bio moj cilj i srećan sam što je prihvatio moj poziv i što će biti u Berlinu, rekao je Borg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading