NEPRIKOSNOVENI ĐOKOVIĆ: Novak peti put za redom osvojio nagradu za najboljeg sportistu godine!

Autor:

Sport

22.04.2024

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as se izjednačio sa Federerom.

NEPRIKOSNOVENI ĐOKOVIĆ: Novak peti put za redom osvojio nagradu za najboljeg sportistu godine!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković ponovo je zasijao na sportskom nebu osvojivši petu Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta. Ova prestižna nagrada biće mu uručena na večerašnjoj gala svečanosti u Madridu, gde će se okupiti svetske sportske zvezde.

Ovim uspehom, Novak se izjednačio sa Rodžerom Federerom na večnoj listi dobitnika Laureus nagrade, dok četiri ovakva priznanja ima Jusein Bolt. Interesantno je da su najbolji sportisti više od jednom proglašavani za najbolje, među kojima su i Tajger Vuds, Mihael Šumaher, Rafael Nadal i Lionel Mesi.

U izboru za najboljeg sportistu sveta u 2023. godini, Novaku su konkurisali vrhunski sportisti poput fudbalera Erlinga Holanda, svetskog rekordera u skoku uvis Armanda Duplantisa, sprintera Noa Lajlsa, šampiona Formule 1 Maksa Ferstapena i prošlogodišnjeg pobednika Lea Mesija. Ovo je još jedan dokaz da je Novak dominirao u godini za nama.

 

 

Tokom 2023. godine, Novak Đoković je osvojio sedam trofeja, uključujući tri Gren slem titule na Australijan Openu, Rolan Garosu i US Openu. Iako nije uspeo da osvoji Vimblodon, njegova ukupna dominacija na teniskim terenima nije bila dovedena u pitanje.

Sa zaradom od nagrada na turnirima od čak 181.955.458 dolara, Novak Đoković se ne samo ističe po sportskim rezultatima, već i po finansijskom uspehu. Njegova posvećenost, talent i upornost čine ga istinskim sportskim rekorderom koji i dalje inspiriše generacije širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading