(VIDEO) Mošti Svetog Vasilija Ostroškog stigle u Sabornu crkvu! Reka vernika došla da se pokloni čudotvorcu i nebo je zaplakalo na ovaj dan

Autor: Tanjug, Republika

Svet

21.12.2019

08:55 >> 13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sabornu crkvu u Nikšiću stigle su mošti Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca kome će se danas, kako je najavila Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP), pokloniti vernici iz Crne Gore, koji će prisustvovati i Saboru organizovanom protiv Predloga zakona o slobodi veroispovesti.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Sveti Vasilije Ostroški

Brojni vernici počeli su da pristižu već od samog otvaranja Sabornog hrama posvećnog Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, u kome će od devet sati Svetu arhijerejsku liturgiju služiti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa arhijerejima, sveštenstvom i sveštenomonaštvom.

Crkveno-narodni sabor zakazan je za 11 sati ispred Saborne crkve u Nikšiću na kome će biti pročitan proglas i iskazano nezadovoljstvo protiv, kako je navedeno, anticrkvenog Predloga zakona o slobodi veroispovijesti, koji će se 24. decembra naći pred poslanicima Skupštine Crne Gore, prenosi RTCG pozivajući se na Minu.

 

Na Sabor u Nikšiću pozvani su isključivo građani iz Crne Gore, jer se Predlog zakona odnosi na hramove i crkvenu imovinu koji se nalaze na teritoriji te države.

 

Iz MPC su saopštili da su na Sabor dobrodošli svi koji žele da se pomole i zauzmu jasan stav radi odbrane svetinja Božijih i umnoženja bratske ljubavi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading