BANJALUČANIN OSUĐEN NA 3 GODINE ZATVORA: Pijan "polom" UBIO dve osobe!

Autor: srpskainfo.com, Republika

Svet

17.06.2020

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milovan Savić (28) iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na tri godine zatvora jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dve osobe, a maloletna devojka teže povrijeđena. Presuda je izrečena, nakon što je Savić sklopio sporazum sa Tužilaštvom.

RepublikaFoto: youtube.com/ Klix.ba
Foto: Ilustracija

Obrazlažući sporazum tužilac Slobodan Salić je kazao da je optuženi izrazio kajanje i oštećenima već isplatio 12.000 maraka nadoknade štete, piše Srpskainfo.

– Odmah nakon nesreće zajedno sa drugom je dao krv za tada teško povređenu ženu koja je nažalost kasnije preminula. Kontaktirao je oštećene i odmah im ponudio pomoć. Priznao je delo i iskazao kajanje zbog čega smo se odlučili na ovakvu kaznu - kazao je Salić.

Savićev advokat Mirko Dabić istakao je da je njegov klijent neosuđivan, mlađe dobi i da se kaje za ono što je učinio.

– Desilo se nažalost ono što niko nije želeo. Smatram da će se ovom kaznom postići svrha kažnjavanja – kazao je Dabić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema presudi Savić je nesreću izazvao 27. avgusta 2017. godine u banjalučkom naselju Novoselija kada je pijan vozeći "polo" skrenuo u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s "golfom". Od siline sudara na licu mjesta je poginuo vozač "golfa" Vitomir Mikić (53) iz Čelinca. Tada je, teže povređena maloletna Bojana M. (16) i Dušana Mikić (60) koja je deset dana kasnije preminula od povreda.

U presudi se navodi da je u vreme nesreće Savić u krvi imao 1.50 promila alkohola. Saobraćajnim veštačenjem utvrđeno je Savić išao iz pravca Jajca prema Banjaluci, a „golf“ mu je dolazio iz suprotnog smera.

– Neposredno pre mimoilaska s "golfom" na udaljenosti od 30 metara od njega vozač "pola" je skrenuo u levo i prešao delom u suprotnu kolovoznu traku. Tada je došlo do sudara vozila prednjim levim krajevima. "Polo" se u treutku sudara kretao 74, a "golf" 73 kilometra na čas. Na toj deonici puta dozvoljena brzina je 80 kilometara na čas – utvrđeno je veštačenjem.

Očevici ove nesreće su ranije ispričali da je sudar bio toliko jak da se "polo" odbio i umalo nije otišao niz obalu prema Vrbasu dok je "golf" odbačen na suprotnu stranu u kanal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading