ĐUKANOVIĆ: Sačuvali smo mir i Crnu Goru kao multietničku zajednicu

Autor: Tanjug

Svet

06.04.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider crnogorske Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović izjavio je danas da su očuvanje i učvršćivanje multinacionalnog i multiverskog sklada, najveće vrednosti današnje Crne Gore, saopštila je preš služba DPS-a.

RepublikaFoto: Tanjug
Zahuktava se kampanja: Milo Đukanović

- Mislim da je to vrednije i od onoga što smo uradili na planu obnove nezavisnosti i onoga što smo do sada radili na planu ekonomskog i demokratskog razvoja. Ne bi moglo biti nezavisnosti i ekonomskog i demokratskog razvoja da prethodno nismo pokazali ovu sposobnost, da sačuvamo mir i da sačuvamo Crnu Goru kao multinacionalnu zajednicu - rekao je Ðukanović u intervjuu za Tv Luna.

On je podsetio i na ogroman doprinos manjinskih naroda svim tim dostignućima u novijoj političkoj istoriji i dodao da Crna Gora ostaje "jedinstven primer" u regionu i Evropi, po odgovornom odnosu manjinskih naroda prema državi.

- U Crnoj Gori nema prvorazrednih i drugorazrednih naroda, ovo je naša zajednička kuća. To je naš veliki kapital, ne smatram ga nekom svojom posebnom zaslugom, ali sam naravno veoma ponosan da sam bio na tako odgovornim dužnostima u državi u tom vremenu kada smo svi zajedno došli do takvih vrednosti - rekao je Ðukanović.

U narednom periodu, ocenio je on, treba unapređivati stabilnost, mir, multietnički sklad, političku stabilnost.


- Stabilnost, sama po sebi nije dovoljna, ali bez stabilnosti, ne može biti razvoja. U prethodnom periodu smo vredno radili, uspostavili važan deo temelja savremene crnogorske države i sada treba da nastavimo da učvršćujemo tu stabilnost, a da se ozbiljno posvetimo dinamiziranju ekonomskog i demokratskog razvoja - ocenio je Ðukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading