ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Ako budem predsednik RS prvo u Beograd, pa u Moskvu

Autor: Tanjug

Svet

08.09.2018

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ukoliko u oktobru građani odluče da sam predsednik RS, prva moja zvanična poseta biće Beogradu, a potom Moskvi", kaže Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske. U intervjuu Politici navodi da RS ide uzlaznom putanjom, da na ekonomskom planu stoji sve bolje, te kaže da je ne brinu kritike opozicije na tu temu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Željka Cvijanović

Predsednica Vlade RS, koja je kandidat bloka okupljenog oko Dodikovog SNSD-a na izborima za predsednika RS, na pitanje šta je to nominuje kod građana da je izaberu za predsednicu RS kaže: 

- Uloženi napor čiji su rezultati merljivi, ali pre svega odnos prema Srpskoj - politički angažman koji je rukovođen stavom da samo jake institucije znače jaku RS. Povećali smo plate i penzije, kao i agrarni budžet, uvodili nova socijalna prava i povećavali postojeća. Sve se to izvršava bez ikakvih problema. U svakoj opštini smo ostavili trag. Ali u političkom delovanju prioritet je bila i ostaće jaka i prepoznatljiva RS - nabraja Cvijanović i dodaje da veruje u koncept RS i ono što će ona politički i ekonomski postati.


Posebno je ponsna na to što je Srpska izabrana kao jedna od 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu, za strategiju stranih ulaganja, po rangiranju portala fDI Intelligence, servisa britanskog poslovnog časopisa Fajnenšel tajms. 

- Uvek, naravno, treba bolje, ali u ovako teškim okolnostima svetske krize iscedili smo maksimum. Zato danas govorimo o stabilnom budžetu. Naša obaveza ostaje da stvaramo sve bolje uslove, da i oni koji su otišli, pa dođu ovde, požele da više nigde ne idu. Migracije nažalost postoje, obeležje su daleko šireg prostora, ne samo RS. Ne idu samo oni koji nemaju posao. Ovom prostoru treba više stabilnosti - poručuje.

Kad je reč o izazovima pred kojima je RS, konstatuje da prostor zapadnog Balkana u celini nije pošteđen izazova, te da i ih i RS ima, a to je, recimo, borba za očuvanje ustavnih nadležnosti RS. 


Jer, kako objašnjava, dovoljno je samo oslušnuti predstavnike EU, gde misle da treba samo jačati nivo BiH jer je Dejtonski sporazum, navodno, prevaziđen. 

- Traže da se odreknemo onog što nam je Ustav dao. Ne razumemo zašto to traže niti za to vidimo opravdanje. Dakle, imamo izazove, ustavne, političke i ekonomsko-finansijske prirode - konstatuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

10.09.2018 09:00

Da li to znači da nema svoje mišljenje?