Erdogan: Krizu moguće prevazići zbog mojih odnosa sa Trampom

Autor: Tanjug

Svet

13.09.2019

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi njegova lična povezanost sa američkim kolegom Donaldom Trampom mogla da pomogne u prevazilaženju krize u odnosima dve zemlje zbog odluke Ankare da kupi ruske odbrambene raketne sisteme.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan je rekao i da će s Trampom razgovarati o mogućnosti da Turska od SAD kupi i sistem "Patriot".

Posle odluke Turske da kupi ruske sisteme S-400, Stejt department je saopštio da je istekla ponuda za kupovinu američki odbrambenih sistema "Patriot".

Erdogan je, međutim, rekao Rojtersu da je s Trampom pre dve nedelje razgovarao o kupovini "Patriota", kao i da će s njim o toj temi razgovarati i kada se kasnije ovog meseca budu susreli na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

- Rekao sam da, bez obzira na to koliko S-400 dobijemo, možemo da od njih kupimo određenu količinu ''Patriota'', ali rekao sam i da moramo da vidimo i kakvi će biti uslovi, kako bi se (Patrioti) barem podudarali sa S-400 - kazao je Erdogan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading