Evo šta bi mogla da bude GLAVNA TEMA RAZGOVORA PUTINA I TRAMPA

Autor: Tanjug

Svet

04.11.2017

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešenje sirijske krize se "razmatra" kao tema na sastanku američkog i ruskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kremlj je saopštio takođe da bi Putin i Tramp mogli da se sastanu sledeće nedelje na samitu APEC u Vijetnamu

Kako je u petak izvestio Foks njuz, do sastanka dvojice lidera moglo bi da dođe tokom desetodnevne Trampove turneje po Aziji kada će on posetiti Japan, Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam i Filipine.

Prema rečima Peskova, postoji mnogo tema za razgovor izmejdu Putina i Trampa tako da je u zajedničkom interesu da "obojica predsednika pronađu priliku za prilično dug razgovor", prenosi Tass.

On je ukazao na mnoge skorašnje pozitivne događaje po pitanju rešenja u Siriji, ali je istakao da podizanje tog rešenja na novi nivo zahteva saradnju.

Foks njuz je u petak izvestio da je Američki predsednik Donald Tramp rekao da će se verovatno sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a mogućnost sastanka nije isključio ni Kremlj.

- Putin je veoma važan jer oni (Rusi) mogu da nam pomognu sa Severnom Korejom - izjavio je Tramp u intervjuu za Foks njus.


Kremlj je saopštio takođe da bi Putin i Tramp mogli da se sastanu sledeće nedelje na samitu APEC u Vijetnamu navodeći da su u toku razgovori o pripremi tog susreta.

- O sastanku se zaista razgovara - rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da se kada je reč o međunarodnim pitanjima, teško može preceniti značaj bilo kakvog kontakta predsednika SAD i Rusije.

Od 6. do 11. novembra, kako je navedeno, održava se samit lidera azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Vijetnamu, na kojem se očekuje i učešće ruskog predsednika.

Savetnik za nacionalnu bezbednost H.R.Mekmaster izjavio je da je glavni cilj Trampa tokom tog putovanja jačanje međunarodne odluke da se denuklearizuje Severna Koreja.

- Mislim da će se dosta dobrih stvari desiti. Ovo je jedno od najvažnijih putovanja koje je predsednik napravio - rekao je Tramp. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading