U OVOJ ZEMLJI U EVROPI ĆE BITI NOVA LOGISTIČKA KOMANDA NATO

Autor: Tanjug

Svet

29.11.2017

05:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je najprikladnija da u njoj bude smeštena nova komanda za vojnu logistiku NATO, izjavio je komandant američke vojske u Evropi, general Ben Hodžis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Rojters podseća da su NATO saveznici ranije ovog meseca podržali planove za dva nova vojna sedišta - Atlantsku komandu i logističku komandu, kako bi pomogli u zaštiti Evrope u slučaju izbijanja sukoba u budućnosti.

General pukovnik Ben Hodžis rekao je na bezbednosnoj konferenciji u Berlinu da je Nemačka, u kojoj se već nalaze brojni američki vojnici, dobro pozicionirana da prihvati logističku ulogu imajući u vidu njen geografski položaj u srcu Evrope i postojeće mogćnosti.

- Ne mogu da zamislim da je bilo koja druga zemlja prikladnije od Nemačke da preuzme tu odgovornost, sa geografske tačke gledišta, s tačke gledišta njenih mogućnosti - rekao je.

NATO je počeo da pojačava svoje odrambene kapacitete nakon što je Rusija pripojila Krim 2014. godine, podseća Rojters.

NATO je rasporedio vojnike u baltičkim zemljama i u Poljskoj, ojačao prisustvo u Crnom moru i započeo sa modernizacijom svojih snaga.

Kremlj, koji negira da ima agresivne namere prema Evropi, osudio je te poteze kao pokušaj okruživanja Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading