GSP daje svoj doprinos u smanjenju zagađenja: Stižu novi autobusi na gas

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.01.2020

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" će ove godine nabaviti dvesta novih autobusa sa pogonom na kombinovani gas, u skladu sa politikom Grada Beograda da komunalni sistem da svoj doprinos smanjenju zagađenja.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je za Beoinfo precizirao direktor ovog preduzeća Radiša Momčilović, GSP će takođe ove godine izgraditi gasne stanice u svoja dva autobuska pogona, čime će se omogućiti i redovno punjenje vozila.

- U narednom periodu, tokom sledećih godina, za svaku novu nabavku autobusa uslov će biti pogon na alternativna goriva umesto dizela. GSP Beograd daće maksimalan doprinos da vazduh u Beogradu bude čistiji - istakao je Momčilović.

On je dodao da je aktuelni vozni park glavnog gradskog prevoznika takav da 83 odsto autobusa imaju evro 5 i evro 6 motore, te da je plan da preostali procenat vozila nižih kategorija u narednih nekoliko meseci bude rashodovan i zamenjen novim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading