Zorana Mihajlović ne štedi reči: ĐILAS I ŠAPIĆ PLJAČKALI DECU I MAJKE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.02.2018

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da je bivša vlast na čelu sa Draganom Đilasem i Aleksandrom Šapićem, opljačkala državnu kasu, ali ne samo to! Oni su pljačkali i čitave porodice, majke i njihovu decu.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Kako je saopšteno, Mihajlovićeva je navela da je bivša vlast Dragana Ðilasa i Aleksandra Šapića u Beogradu ostavila 15.000 tužbi roditelja kojima je ta vlast, kaže, skuplje naplaćivala boravak dece u vrtićima.

Prema njenim rečima, roditelji su umesto 5.000 dinara vrtić plaćali skoro dvostruko više, odnosno 9.000 dinara za svako dete.


 I umesto da te milione uložimo u nove projekte, novac je potrošen na ispravljanje njihovih grešaka. Da ne govorim o tome kako je Ðilas sa jednim od svojih tajkuna napravio takav zakup vrtića na zemuskoj Altini koji danas građani plaćaju 23.700 evra mesečno. Pa, na Menhetnu je, verujem, jeftinije nego na Altini - rekla je Mihajlovićeva. 
RepublikaFoto: beograd.rs

Ona ističe da je danas briga o ženama i deci u Beogradu uređena po evropskim standardima i principima i da su osnovani Savet za rodnu ravnopravnost, Savet za prava deteta, Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i Savet za upravljanje migracijama. 


- Gradska vlast, koju predvodi SNS, za prethodne tri i po godine obezbedila je novih 12.000 mesta u vrtićima za našu decu. U vreme Ðilasa 11.000 mališana je išlo u vrtiće, a danas ih ide 22.000 - rekla je ona.

- Sve porodice za čiju decu nije bilo mesta u državnim vrtićima decu mogu da upišu u jedan od 240 privatnih vrtića u kojima razliku u ceni roditeljima plaća Grad Beograd - istakla je Mihajlovićeva. 

Potpredsednica Vlade je dodala da danas u Beogradu svaka majka dobija 10.000 dinara za svako novorođeno dete i da je 17.000 beba već dobilo ovu pomoć. 

Mihajlović je napomenula da socijalno ugrožene porodice pored toga dobijaju još 25.000 dinara za novorođeno dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading