Mogla je u penziju, ali je ostala da leči: Korona odnela omiljenu leskovačku doktorku Dudu!

Autor:

Vesti

13.04.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Dušanka Živković (63) još jedan je heroj koji je izgubio borbu protiv korone. Nekadašnja načelnica infektivnog odeljenja leskovačke bolnice preminula je u subotu na klinici "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu. Imala je sve uslove za odlazak u penziju, uz to je bila i težak dijabetičar, ali je odbila da napusti prvu liniju borbe protiv opakog virusa u svojoj bolnici i svom gradu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Direktor leskovačke bolnice dr Nebojša Dimitrijević za Srpski telegraf ističe da se svi dive njenom herojskom gestu.

- Mogla je da ode i da ne radi, imala je dijabetes i uslove za penziju. Umesto toga je stala na prvu liniju odbrane. Sve je ukazivalo na to da ne treba da bude tu, međutim, ona je dolazila u smene, radila prvu, drugu i treću, odbijajući bilo kakvu povlasticu. I to u vreme kada su mnogi izmišljali bolesti da ne bi dolazili na posao. Prva se zarazila, imali su lekari zaštitnu opremu, ali u ovakvoj situaciji oni su izloženi riziku svakog dana. Neizmerno mi je žao, bila je divna žena, veliki profesionalac i prava dama - priča Dimitrijević.

Zaražen i suprug Dragoljub

I Dušankin suprug, profesor na Mašinskom fakultetu Dragoljub Živković, takođe je zaražen koronavirusom. Smešten je u Beogradu, na Infektivnoj klinici, i, kako saznajemo, u stabilnom je stanju. Dušankina i Dragoljubova ćerka je takođe zdravstveni radnik. Živi i radi u Beogradu.

Sve kolege o Dudi, kako su je zvali, imaju samo reči hvale. I pacijenti takođe. Suzana Stanković seća se kako je njenu majku lečila doktorka Dušanka.

- Volela je svoj posao i radila ga je sa mnogo ljubavi, ali bolest je pobedila. Znala je da sasluša i posavetuje, nemam reči da iskažem koliko je bila divna - kaže Suzana.

Vest o smrti omiljene doktorke pogodila je ceo Leskovac. Dragan Mitić, porodični kum Dude i njenog supruga, za Srpski telegraf kaže:

- Duda je bila uvek nasmejana i pozitivna. Bila je obrazovana, načitana, dugogodišnja načelnica. Nikada kod nje niste mogli da primetite neki odbojan stav prema pacijentima, znala je sve breme posla da nosi na normalan način. Prema svima se isto ponašala, tako se rodila i tako je vaspitana, da bude dobar čovek, pre svega. Cilj joj je bio da pomogne i do kraja je branila svoju doktorsku zakletvu, svaka joj čast na tome. Svi su je voleli. Ovo je veliki gubitak za njenu porodicu, za sve nas, za ceo Leskovac. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading