Projekti u vrednosti 10 milijardi evra: Kineske investicije više nego ikad prisutne u Srbiji!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.11.2019

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineske investicije su danas, više nego ikada ranije, prisutne i uvek dobrodošle u Srbiji, a ukupna vrednost projekata koje Srbija trenutno realizuje u saradnji sa Kinom je oko 10 milijardi evra

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Tomislav Nikolić

Kineske investicije su danas, više nego ikada ranije, prisutne i uvek dobrodošle u Srbiji, a ukupna vrednost projekata koje Srbija trenutno realizuje u saradnji sa Kinom je oko 10 milijardi evra, poručio je predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Nikolić je na forumu "70 godina kineskog razvoja i izgradnja zajednice čovečanstva sa zajedničkom budućnošću" u Šangaju rekao da se Srbija ponosi svojim prijateljstvom sa Kinom, da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja ni međusobnih sporova.

- Smatram da su odnosi naših država primer partnerstva sa međusobnih uvažavanjem i razumevanjem - rekao je Nikolić.

Naveo je da je kao predsednik Srbije u avgustu 2013. prvi put posetio Kinu, kada je s predsednikom Si Đipingom potpisao "Zajedničku izjavu o produbljivanju strateškog partnerstva", a da su tri godine kasnije odnosi podignuti na nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

Nikolić je rekao i da će Srbija uvek pamtiti podršku Kine, posebno tokom bombardovanja 1999. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading