"SRBI NA PORUČILI DA NE ŽELE DA UČESTVUJU U TEATRU APSURDA KURTIJA" Oglasila se Kancelarija za KiM

Autor:

Vesti

21.04.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković je istakao da su Kurti i Osmani na severu Kosova i Metohije mogli da vide da ih tamo Srbi neće.

"SRBI NA PORUČILI DA NE ŽELE DA UČESTVUJU U TEATRU APSURDA KURTIJA" Oglasila se Kancelarija za KiM

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Srbi na Kosovu i Metohiji su danas još jednom jasno poručili da ne žele da učestvuju u teatru apsurda koji režera Aljbin Kurti, i sasvim je razumljivo što je Vjosa Osmani, u panici i što ponovo baca drvlje i kamenje na Beograd i predsednika Vučića, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

- Ako su u Prištini zaista očekivali da će, posle svega što je Kurtijev šovinistički režim učinio, srpski narod učestvovati u jednom besmislenom velikoalbanskom igrokazu, onda su još jednom pokazali da ne razumeju srpski narod i njegovu rešenost da se nepokolebljivo bori za svoje  nacionalne interese - poručio je Petković, kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM

On je podsetio da su Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić su, iako svesni agresivne prirode šovinističkog režima u Prištini, apelovali svojevremeno na srpski narod u pokrajini da učestvuju u peticiji za smenu Kurtijevih gaulajtera na severu pokrajine i da koriste dostupne institucionalne metode demokratske borbe, ali i da strpljenje srpskog naroda ima granica, i te granice su odavno pređene zahvaljujući bahatosti Kurtija, Osmanijeve i njima sličnih velikoalbanskih ideologa.  

- Učestvovanje Srba u današnjoj farsi bilo bi negacija zdravog razuma, jer Priština je našem narodu odavno uskratila svaku mogućnost da se demokratskim metodama borbe izbori za svoj položaj i opstanak na Kosovu i Metohiji. Srbi vole slobodu mnogo više nego što Kurti i Osmani mogu da pretpostave. Pozivam još jednom velikoalbanske ideologe u Prištini da napuste svoj agresivni i rigdni politički kurs i da kroz dijalog, a to znači pre svega implementaciju obaveza koje se tiču Zajednice srpskih opština, daju šansu miru i stabilizaciji regiona - naveo je Petković. 

On je istakao da su Kurti i Osmani na severu Kosova i Metohije mogli da vide da ih tamo Srbi neće. 

- Dodatno, srpski narod im je uputio jasnu poruku jednodušnim ignorisanjem i prezirom, a to je svakome pametnom dovoljno jasna i rečita poruka - dodao je Petković.

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je prethodno da su na današnjem referendumu o smeni gradonačelnika u sve četiri opštine na severu KiM glasala ukupno 253 građanina od 46.556 koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasalo je 111  birača, u Zubinom Potoku 18 , u Leposaviću 124 , dok u Zvečanu niko nije glasao.

Prema uputstvu koje su usvojile privremene prištinske institucije, da bi referendum uspeo, bilo je  potrebno da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača. 

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (24)

Loading
Dragivoje

21.04.2024 22:16

Srbi na KiM ne žele da žive pod diktaturom i terorom

Tanja

21.04.2024 22:16

Kurti ne zna šta je demokratija, šta je politika.On jedino što ume, to je da propagira nasilje.

Jana

21.04.2024 22:17

Kurti je zlo, koji uporno maltretira srpski narod na KiM I tome se mora stati na put..

Olivera

21.04.2024 22:18

Podržavamo odluku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da ne učestvuju u teatru apsurda koji priređuje Kurti.