Šta je opozicija tražila sa večerašnjeg protesta?

Autor: Tanjug

Vesti

19.01.2019

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je večeras održan još jedan protest "1 od 5 miliona", sa koje je glumac Branislav Trifunović pročitao pismo opoziciji, čiji su, inače, pojedini funkcioneri, poput Sande Rašković Ivić, Zorana Lutovca, Boška Obradovića...bili među okupljenima na platou kod Filozofskog fakulteta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Hoćemo da nam napsišete kako ćemo da vas kontrolišemo, da vas smenimo ako ne budete valjali - rekao je Trifunović i dodao da učesnici protesta hoće plan zdrave uprave, te da neće da na izborima biraju vlast, već upravu.

Zatražio je da ništa ne bacaju večeras na RTS, kako su to neki najavljivali na tviteru, poput jaja, prema predlogu jedne od organizatora protesta, ili toalet papira, kako je predlagao Janko Veselinović.

Glumac Nikola Kojo rekao je da je jedini i pravi cilj protesta predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pozvao učesnike protesta da "se ide do kraja, do blokada, kordona, neplaćanja, totalne građanske neposlušnosti". 

 

 

On je optužio predsednika Srbije da je "suspendovao" pravdu i sve institucije, te da je, kaže, zaustavio "protok energije, ljubavi i radosti".

Poručio mu je da ne treba da misli da su zahtevi protesta postavljeni u rangu mangupa koji pozove lift i pobegne.

Kojo je pozvao predstavnike opozicije da napuste sve institucije u kojima ima predstavnika vlasti i najavio da će se raditi na formiranju političkog tela protesta.

Okupljeni su zatim krenuli u protestnu šetnju, a nose transparente na kojima, između ostalih, piše "Reci ne čiki sa sendivičima", "Pričaju nam da je bolje a u Pošti nikad gore", "Probudi se, ustani Srbijo". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Gospodja Ministarka

19.01.2019 18:37

Sta podrazumevaju pod ovim neplacanjem? Ovo je totalna anarhija!

Miloš

19.01.2019 18:41

Mislim da ni oni sami neznanju šta žele?!

Captainsrki

19.01.2019 18:57

Nemaju pojma ni zasto setaju ni sta pricaju!!

Nale

19.01.2019 19:08

Opozicija nema jasne zahteve i zbog toga su u problemu koje nema resenja.