Đilas: Biće krvi ako bude izbora!

Autor:

Vesti

29.03.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas najavljuje krv na ulicama širom Srbije ukoliko budu raspisani vanredni parlamentarni izbori u junu. Stravično predviđanje bivši gradonačelnik Beograda uputio je iz SAD u intervjuu za Glas Amerike, a tokom dvodnevne posete Vašingtonu, gde se, između ostalog, sastao i sa direktorom Saveta za nacionalnu bezbednost za Evropu i Rusiju Džonom Eratom, direktorom za evropske poslove Vilijamom Berklijem, kao i sa Metjuom Palmerom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara.

RepublikaFoto: Tanjug/ FILIP KRAINČANIĆ
Dragan Đilas

- Trenutna atmosfera u Srbiji je takva da bi eventualni izbori mogli da dovedu do incidenata i nasilja i to sam preneo američkim sagovornicima - poručio je Đilas.

NE VALJA MU KLIMA

Kako je naveo, opozicija planira da promeni vlast kroz dalje oblike pritisaka i građanske neposlušnosti.

- Ja sam rekao svojim sagovornicima: zamislite danas izbore u Srbiji, u ovakvoj atmosferi i tenzijama. Na tim izborima bi bilo hiljade incidenata, verovatno i žrtava, jer su ljudi u takvoj atmosferi u kojoj mrzite onog ko glasa za drugu opciju. To nije klima ni atmosfera u kojoj možete da dođete do bilo kakvih izbora u Srbiji - istakao je Đilas.

OVAKO SU 16. MARTA DIVLJALI BOŠKO I ĐILAS
- nasilno upali u zgradu RTS
- Đilas i Obradović gurali i udarali ljude u hodniku državne televizije, što pokazuju i snimci
- gurnuli obezbeđenje, slomili vrata i zarobili novinare i zaposlene na javnom servisu
- na policijsku molbu da mirno napuste zgradu, pružali su otpor
- bilo je i povređenih policajaca

Član Predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže pak da je protest "Jedan od pet miliona" fašistički protest nasilja, navodeći da to pokazuje lider SZS Dragan Đilas.

- Kad im Vučić kaže "evo vam izbori", oni kažu "ne". Onda Đilas ode u Ameriku i kaže da će na izborima da padne krv. Od kad su izbori u Srbiji krv? To nije bilo čak ni 5. oktobra - primetio je Vesić.

Od kad su izbori u Srbiji krv? To nije bilo čak ni 5. oktobra

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

TRAŽI SE ALIBI

Analitičar Dejan Vuk Stanković za naš list ističe da Đilas traži alibi za svoje odsustvo sa izbora.

- Zna da nema stranku, program, kadrove i izmišlja neko navodno krvoproliće. Nikada nije bilo nasilja, niti će ga biti, osim ako večiti gubitnici ne krenu da ruše vlast nasilnim putem i miniraju glasanje. Traži alibi za bežanje od izbora i izmišlja - uveren je Stanković.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

Ako Dragan Đilas, koji je zajedno sa Boškom Obradovićem upadao u RTS i provocirao sukobe sa policijom, najavljuje da bi bilo hiljade incidenata, verovatno i žrtava, ako bi danas bili izbori, da li to znači da nisu spremni da se bore za vlast na izborima, nego isključivo na ulici?
Srpska lista KiM
Ni manje ni više, Đilas i "Savez za nasilje" su poželeli Srbiji scenario Venecuele. Da se samoproglase za predsednike, premijere, ministre...

Prema rečima analitičara Nebojše Krstića, Ðilasova poruka u kojoj upozorava na moguće incidente i žrtve je pretnja nasiljem.

Ðilasove pretnje država treba da shvati ozbiljno i da prevenira svaki mogući akt nasilja

Nebojša Krstić, analitičar

- Naime, on i njegov SZS su jedina politička organizacija u Srbiji koja provocira incidente i ljude vodi u sukob s policijom. Ðilasove pretnje država treba da shvati ozbiljno i da prevenira svaki mogući akt nasilja - zaključuje Krstić.

Đilas i Boško različito o protestima: Bez jedinstvenog stava u opoziciji!

Dok Dragan Đilas poručuje da neće biti novog upada u RTS, Boško Obradović najavljuje velike demonstracije 13. aprila, kada je i zakazan protest opozicije.

- Treba razmisliti o svim vidovima građanske neposlušnosti. Mislim na prekid nastave na fakultetima i školama, blokade saobraćajnica i štrajkove širom Srbije, uz velike demonstracije koje će se tog dana ili narednih dana desiti u Beogradu - ističe Obradović.

Đilas dodaje da će se truditi da svi oblici borbe budu mirni, jer ne misli da oni treba da isprovociraju neke sukobe.

- To nije metod koji će se primenjivati ubuduće - kazao je Ðilas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Zoka

29.03.2019 07:37

Nećemo ti to Djilas nikada više dozvoliti, sram te bre bilo.

aca

29.03.2019 07:38

Da li Đilas nešto može da izjavi a da ne preti!Politička nesposobnost je kulminirala!

Dacha

29.03.2019 07:38

Vise niti jedna izjava Dragana Djilasa ne moze da prodje bez pretnji, to je postalo uobicajeno.

mala

29.03.2019 07:48

Da li to Djilas preti.