RUŽIĆ: Ugljaninu bi bilo bolje da shvati da je retrogradan i sklon destrukciji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.05.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga stoji Sulejman Ugljanin, pokrenulo je incijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak, a tim povodom oglasio se i ministar državne uprave, Branko Ružić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Branko Ružić

On je istakao da je sadržina dokumenta koji predlaže Sulejman Ugljanin veoma opasna i da odiše ekstremističkim huškanjem s početka 90-ih godina.

- Bilo bi mu bolje da shvati da je i dalje zarobljen u tom vremenu, da je retrogradan, statičan, bez kreacije i sklon destrukciji, a možda u konkretnom slučaju i samodestrukciji - naveo je Ružić.


On je ocenio da "ovo nije nista više nego politički pamflet političkog davljenika željnog pažnje i besmislenog antidržavnog voajerizma".

Prema rečima Ružića, odlučio je da to izjavi u državi čije ophođenje prema manjinama hvali ceo svet i sve referentne međunarodne organizacije, u državi koja svojim zakonima i delima pokazuje da je tih 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini dragocenost ove zemlje.

- Tu dragocenost ne može devalvirati i urušiti dotični politički voajer, pritom ne vodeći računa o pripadnicima manjine kojoj i sam pripada, zastrašujući sve građane Srbije, ne poštujući ni Ustav ni zakone države u kojoj živi - poručio je Ružić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading