Vučić: Nisam iznenađen Palmerovom rečenicom da je Amerika uz Kosovo

Autor: Republika

Vesti

13.06.2019

10:38 >> 11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je danas održana konstitutivna sednica povodom formiranja Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se nakon toga obratio javnosti u Palati Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Imaćete moju maksimalnu podršku za svaki uspeh i svaku osobu koju ste zadržali u srpskom selu. Niko neće da se vrati u selo kada ode u grad, a mi se suočavamo sa velikim problemom depopulacije stanovništva - proučio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sednice povodom formiranja Nacionalnog tima za preporod sela Srbije.

Konstitutivnom sednicom, u Palati Srbija, predsedavaju ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić, predsednik Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.

Nisam iznenađen mišljenjem Palmera

- Ja  ču pokušati da tokom narednih dana razgovaram sa predstavnicima američkih institucija, videću šta je to demokratska granitura ostavila, uputiću pisani poziv Trampu i probaću da stupim u kontak sa nekim od njegovih saradnika – rekao je Vučič i dodao da nije iznenađen Palmerovom rečenicom da je Amerika uz Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Metju Palmer

Vučić je dodao da Srbiji ostaje da se bori i da učini sve što može, a da će se mnoge stvari pokazati na sastanku u Parizu ako ga bude.

- Mi moramo da budemo verni sebi i svojim građanima, da poštujemo svoje prijatelje, a da brinemo o tome koje poruke šalje Priština - istakao je Vučić.

Strateški cilj formiranja Nacionalnog tima je smanjenje regionalne neravnomernosti, stvaranje sistemskih preduslova za ekonomsku održivost porodičnih gazdinstava, kreiranje zdravog tržišnog ambijenta, poboljšanje i modernizacija infrastrukture i stvaranje svih socio-kulturnih preduslova za demografsko oživljavanje sela u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Aleksa

13.06.2019 11:06

Politika predsednika Vučića je jaka i odgovorna!

Sara

13.06.2019 11:11

Amerika je uvek bila uz tzv. Kosovo. Na Srbiji je da bez obzira na to nastavi borbu za svoj narod.

ceca

13.06.2019 11:14

Pa rekao otvoreno,sada treba pokusati da se pregovorima taj stav promeni ako je ikako moguce.Ulagati vise u politicki marketing.

Aleksandar

13.06.2019 11:14

Pa niko time i mnogo sa cim drugim nije iznenadjen.