Marjanović poručio Jovanoviću: U vreme Đilasa prosečna plata u Beogradu iznosila 460 evra, danas iznosi 576 evra

Autor:

Vesti

17.07.2019

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda odgovorio je na kritike Đilasovog i Jeremićevog šefa odborničke grupe, Nikole Jovanovića, a njegov odgovor prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Radoslav Marjanović

- Kao po običaju, Đilasovog i Jeremićevog šefa odborničke grupe, Nikolu Jovanovića i njegovo isprazno kritizerstvo demantuju činjenice i realnost. Kao što je obmanjivao građane da će Trg republike i Topličin venac biti zatvoreni za saobraćaj, tako ih danas obmanjuje kada govori o planiranom rebalansu gradskog budžeta.

Rebalansom budžeta, budžet grada Beograda se povećava za 5,4 milijarde dinara odnosno za 4,6% u odnosu na planirani budžet što najbolje govori da se Beograd danas dinamično razvija na zadovoljstvo Beograđana, a na nesreću Dragana Đilasa i Nikole Jovanovića.  

Budžet se uvećava pre svega zahvaljujući rastu broja zaposlenih i rastu zarada na teritoriji grada Beograda, kao i zbog povećanja građevinske aktivnosti i izdavanja sve većeg broja građevinskih dozvola, što u vreme Dragana Đilasa nije bio slučaj.

Podsećam Nikolu Jovanovića da kada je njegov Dragan Đilas bio gradonačelnik da je u Beogradu radilo oko 560 hiljada građana, a da danas zahvaljujući politici Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke radi 718 hiljada Beograđana. Nezaposlenost u Beogradu u vreme njegovog Dragana Đilasa, dakle pre samo pet godina, iznosila je 24 odsto, dok je danas nezaposlenost u Beogradu 10 odsto. 

Takođe, podsećam Jovanovića da je u vreme njegovog Dragana Đilasa prosečna plata u Beogradu iznosila 460 evra, dok je danas prosečna plata u Beogradu 576 evra. Besmislene optužbe Nikole Jovanovića da se favorizuju privatni prevoznici najbolje demantuje činjenica da će GSP-u tokom ove godine biti nabavljeno novih 244 autobusa čime se pokazuje da gradska vlast vodi računa o GSP-u i da će u narednom periodu uložiti dodatne napore da se javni gradski prevoz u Beogradu poboljša i unapredi na zadovoljstvo svih Beograđana.

Umesto ispraznih kritika Nikoli Jovanoviću bi bilo pametnije da objasni građanima kako su se njegovi Dragan Đilas i Vuk Jeremić obogatili dok su bili na vlasti, kako je njegov Dragan Đilas zaradio lično bogatstvo, kako je sam prijavio vredno 25 miliona evra, dok su u isto vreme, u vreme njihove vlasti, građani Srbije siromašili, ostajali bez posla, a grad Beograd zapao u dugove od 1,2 milijarde evra - piše u saopštenju Radoslava Marjanovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Aleksandar

17.07.2019 12:20

Plate i zivotni standard su porasli.

Miki

17.07.2019 12:21

Evidentno je da se povecao standard gradjana.

Aco

17.07.2019 12:21

Osim plata porastao je i ugled zemlje.

Kaca

17.07.2019 12:23

Evidentno je do kakvih je sve promena došlo!