Demokrate za hitnu istragu o 200.000 evra: Đilase, gde su naše pare?

Autor:

Vesti

26.10.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SZS Dragan Đilas i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i dalje ćute o famoznih 200.000 evra koje su navodno uplaćeni na račun DS, a koje niko u toj stranci nikada nije video! Zbog toga pojedini funkcioneri i članovi DS traže da se što pre istraži ovaj slučaj.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Lutovac i Dragan Đilas

Posle teksta koji je Srpski telegraf objavio u petak, a u kome je raskrinkao finansijsko-političku malverzaciju bivšeg i sadašnjeg šefa demokrata, redakcijski telefon usijao se od poziva članova DS koji su nam se javljali iz gotovo cele Srbije šokirani saznanjem da je Đilas nekada uplatio ovu basnoslovnu sumu.

NEMAMO NI CVONJKA

- Stranka je u katastrofalnom stanju, nemamo pare ni za plakate kada treba da se održi neka tribina, a kamoli 200.000 evra na računu! Toliko para bi se svakako odrazilo na poslovanje stranke. Predsednik Lutovac nam nikada o tome ni reč nije rekao. Hoćemo da znamo gde su te pare - glasili su komentari koje smo čuli s druge strane slušalice.

I zaista se fantomskom novcu koji je u jednom trenutku, kako kaže Đilas, prebacio Fondaciji za unapređenje demokratije "Ljuba Davidović" nikako ne može ući u trag, osim da na račun DS nikada nije ni bio uplaćen. To potvrđuje i poslanik demokrata Radoslav Milojičić Kena, koji za Srpski telegraf kaže da se nikad nije uplitao u finansijske poslove stranke, ali dodaje da će pitanje tog novca neko morati da objasni.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Radoslav Milojičić Kena

Ćute i iz fondacije

Prema podacima dostupnim na sajtu Agencije za privredne registre, Fondacijom "Ljuba Davidović", koju je DS osnovao još u martu 1991, upravlja izvesni Borisav Radojković, koji se osim ove delatnosti bavi i proizvodnjom piva. Na broj telefona koji redakcija našeg lista ima niko nije odgovarao na pozive.

- Nisam u organima stranke i nisam se nikada bavio finansijama, tako da pojma nemam šta se tu radi. Zaista nemam predstavu. Ako je tako kao što Đilas kaže, kako onda odbori DS izuzetno teško funkcionišu kada su u pitanju finansije. Ko se bavi time, neka opovrgne Đilasovu izjavu o tolikom novcu ili neka jednostavno kaže o čemu je tu reč - naveo je Milojičić.

ISPITATI SLUČAJ

Politički analitičar Predrag Rajić ističe za naš list da nije reč o maloj svoti novca koju je Đilas donirao, pa joj svakako treba utvrditi putanju i ispitati gde su zalutale te pare.

Foto: youtube.com/RTV Pink Official
Predrag Rajić

Sekretar vozi novog audija

Izvor Srpskog telegrafa iz DS je, podsetimo, izrazio sumnju da je nekoliko ljudi u stranci podelilo pomenuti novac između sebe kada je primećeno da se stranački sekretar Goran Jaić ponovio automobilom audi A6, iako formalno nije zaposlen, a tek je odnedavno zauzeo tu funkciju.

- Više je nego jasno da je Đilas pravi predsednik DS i to je postalo jasno dolaskom Lutovca na njeno čelo. Sve ono što od Lutovca zahteva Đilas ovaj će to bespogovorno ispuniti, bez obzira kakve će posledice imati po funkcionisanje stranke. Zbog toga imamo sada već vidljive sukobe u DS jer mnogi članovi prosto ne žele da slušaju Đilasove naredbe - smatra Rajić.

Đilas i Lutovac i dalje su nemi na pitanja Srpskog telegrafa o evrima koje je lider SZS navodno uplatio demokratama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Aca

26.10.2019 07:07

Istinu na videlo.

mmm

26.10.2019 07:10

Kod njih je sve obavijeno velom tajne kad su pare u pitanju.

Darko

26.10.2019 07:45

Dobro Đilas ojado DS

Tanjica

26.10.2019 07:45

Djilas je tudjim parama raspolagao kako je on zeleo.