TEŠKE DILEJE! Sami su sebi najveći neprijatelji: Osam katastrofalnih poteza opozicije u 2019!

Autor: Republika

Vesti

31.12.2019

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska opozicija tokom 2019. godine povukla je veliki broj autodestruktivnih poteza, pa nimalo ne čudi što joj je rejting katastrofalno loš, a poverenje u narodu na najnižem mogućem nivou. Zlatna kopačka, sa najviše golova u svojoj mreži, bez premca je Boško Obradović, lider Dveri, ali su ga u stopu pratile i ostale opozicione perjanice - Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Sergej Trifunović, Marinika Tepić...

RepublikaFoto: Tanjug/Montaža
Amateri u politici: Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Marinika Tepić, Sergej Trifunović i Boško Obradović

Ko povezuje vređanje i nasilje nad ženama, huliganske upade i blokade institucija, gotovo svakodnevne pretnje šefu države Aleksandru Vučiću, uništavanje državne imovine? Ako bi ovo bilo kviz pitanje, sasvim smo sigurni da bi većina kao iz topa izgovorila jedno ime - Boško Obradović.

"SVAKO KO ME POZNAJE ZNA DA NISAM NASILAN"

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Boško Obradović

Lider Dveri tokom 2019. godine "proslavio" se nizom performansa koji više spadaju u domen političke psihopatologije nego u domen politčke utakmice u kojoj se suparnici bore za svoje ideje. Pa ipak, iako gotovo svaki njegov čin u sebi sadrži elemente nasilja - fizičkog, verbalnog ili psihičkog - Boško Obradović za sebe tvrdi da nije nasilan i da svako ko ga poznaje može to da potvrdi.

Dela lidera Dveri, međutim, govore drugačije.

Treba se samo pristetiti divljanja Obradovićević huligana ispred Skupštine u martu 2019. godine; upada u zgradu RTS istog meseca; napada na "živi zid" pripadnica lepšeg pola ispred Skupštine grada, donošenja vešala u režiji tadašnjeg Obradovićevog saborca Srđana Noga iz februara godine na izmaku; pretnji medijima koji mu nisu po volji (o ovome će biti još reči), udaranja zastavom Srbije u dveri parlamenta; nasrtaj na poslanika SNS Aleksandra Martinovića na plenumu Skupštine - i ova lista bi mogla da ide u nedogled - pa će biti jasno da Obradovićeva priča o tome kako je on maltene mirotvorac i zastupnik gandijevskih metoda političke borbe - čista budalaština.

 

 

Ipak, ako bi trebalo tražiti "krunski" dokaz Obradovićevog nasilja u svim oblicima, ona je njegov tvit sa kraja avgusta upućen premijerki Ani Brnabić verovatno najbolja ilustracija toga.

U tom tvitu, Obradović je za premijerku upotrebio pridev "odvratna".

- Ana Brnabić ima potencijal da postane odvratnija (u moralnom, ne u fizičkom smislu) od Aleksandra Vučića. AV je dobio svog ženskog dvojnika. Njih dvoje kao da su menjali pol: ona je više muškarac, on je više žena. Ovi ljudi misle da mogu šta i dokle hoće. Njihov pad biće strmoglav! - naveo je tada Obradović, postižući time spektaluran politički gol, doduše u svoju mrežu.

 

 

VREĐANJE ŽENA

Obradoviću najbliži politički srodnik kada su u pitanju uvrede upućene ženama bez sumnje je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Premijerka Ana Brnabić bila je i njegovameta, a ubedljivo najgnusija poruka upućena predsednici Vlade pojavila se kada se pojavila i informacija da je Brnabićeva sa svojom partnerkom usvojila dete.

Komentarišući ovu vest, Trifunović je na Tviteru napisao:

- Deca u Africi gladuju, a dete Ane Brnabić se rasipa sa 4 sise - mlatnuo je Trifunović, zbog čega je naišao na osudu i među svojim saborcima.

 

Gotovo jednako uvredljivi bili su i Trifunovićevi komentari na račun voditeljke RTS Olivere Jovićević.

- Emisija koju vodi Olivera Jovićević, postoji isključivo da Olivera Jovićević ne bi radila za 150 eura na sat, na poziv. Ali i to će se promeniti. Pored legalizacije marihuane, PSG će se boriti za legalizaciju prostitucije i onda će mnoge redakcije biti ostavljene novinarima - napisao je Trifunović.

RepublikaFoto: youtube.com/agencija JUGpress
Sergej Trifunović

Trifunović na miru nije ostavio ni novinare Srpskog telegrafa, pošto je u januaru 2019. godine novinarku Ivanu Žigić besramno nazvao "ku*vom" i objavio njen broj telefona na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

Ni lider Narodne stranke Vuk Jeremić, ne može se baš pohlaviti džentlmenskim manirima prema damama. U tvitu koji je postavio u novembru, premijerku je prostački nazvao huljom.

- Za ovom huljom će jednog dana biti raspisana crvena poternica Interpola. To će se dogoditi na detaljno obrazložen zahtev Specijalnog tužioca za visoku korupciju, uspostavljenog nakon pada režima. Neće je spasti strano državljanstvo, niti razni lobiji - napisao je Jeremić.

 

Nešto ranije, Jeremić je premijerku Srbije nazvao "kreaturom".

 

BAHAT, BAHATIJI, ĐILAS

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dragan Đilas

Kada je reč o bahatosti lidera opozicije, ni finansijer Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, nije propustio da se "upiše u strlce" u sopstvenu mrežu, pošto je isplivao video u kojem se čuje kako se Đilas, dok je bio gradonačelnik Beograda, odnosio prema policajcu koji radi svoj posao.

Republika je taj video već objavila, i on ostaje trajno svedočanstvo kako se Đilas pozivao na silu i pretio službeniku MUP-a samo zato što ga je uhvatio u saobraćajnom prekršaju.

UDAR NA MEDIJE

Fudbalskim žargonom rečeno, opozicija je napunila svoju mrežu autogolovima i kad je reč o medijima. Već pomenuta blokada RTS-a, kao i pretnje urednicima i novinarima koji im nisu po volji, selektivno delegirnje ko su novinari a ko ne, bez ikakvih kriterijuma, bili su samo deo repertoara u režiji čelnika opozicije.

Biće upamćena i najava blokade TV Pink, koja je ostala samo najava, pošto su opozicioni lideri na kraju podvili rep i odustali od protesta, kada je prvi čovek Pinka Željko Mitrović, koji je sebi tada dao nadimak DJ Žeks, organizovao "muzički doček" ispred zgrade te televizije.

Usledio je antologijski krik funkcionera DS Branislava Lečića, koji je zaurlao: "Ha, ha, hahaha, naseo si"...

NIN i oružje na predsednika

Od opozicionih skandala u 2019. godini treba izdvojiti i skaradnu naslovnu stranu NIN-a, na kojoj je bila fotografija mitraljeza uperena u predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: NIN
Povučena naslovnica NIN

Uredništvo NIN-a najpre je tvrdilo da naslovna strana ni u čemu nije sporna, da bi ona potom, posle intervencije izdavača, kompanije iz Nemačke, bila skinuta.

Složni u neslozi

"Boško protiv Balše", "Šule udario na Boška", "Đilas se ogradio od Obradovića", "Jeremić napao Đilasa", samo su neki od naslova koje smo mogli da čitamo tokom 2019. godine, kada je opoziciona scena u pitanju. Prikriveni ili otvoreni sukobi u opoziciji rasplamsavali su se i stišnjavali periodično tokom godine oko najšireg spektra tema, ali ipak jedno je sigurno - konfuzija u redovima opozicije sasvim sigurno nije doprinosila povećanom poverenju prema njenim liderima u narodu.

RepublikaFoto: printscreen

 

 

 

Ako bi neki opozicioni fajt, ipak, trebalo izdvojiti, onda je to svakako subok između Nenada Čanka i Sergeja Trifunovića, u kom su figirirale teške reči - "teško đubre", "se*em ti se usta", a pali su i pozivi na "ferku".

"Zvezda" u usponu

Na samom kraju tekuće godine, svojih pet minuta "slave" dočekala je i Marinika Tepić, potpredsednica Đilasove Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, koja je u politički vokabular uvela i nov termin - "otpriznavanje" priznanja Kosova.

Ona je, naime, srpskim vlastima zamerila - pazite sad - što aktvino rade na povlačenju priznanja južne srpske pokrajine, čime je srozala rejting opozicije bar za dva-tri procenta.

Lomača za knjige

Spisak opozicioni nepočinstava u 2019. svakako bi bio nepotpun ako bi se izostavilo paljenje knjige o Beogradu Gorana Vesića ispred galerije Progres.

Grupa opozicionih vandala, podsetimo, u maniru nacista iz 1933. godine, spalila je knjigu zamenika gradonačelnika, čime je samoj sebi zadala još jedan u nizu fatalnih udaraca, koji će ostati kao svedočanstvo na šta su sve bili spremni ne bi li se nekako vratili na vlast i dokopali fotelja za kojima toliko žude.

Imajući sve u vidu, čudno je kako se opozicioni lideri čude što ih narod neće...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Natasa

31.12.2019 08:59

Opozicija je dno dna!

Laki

31.12.2019 09:03

U opoziciji su svi budale...

Aca

31.12.2019 10:50

Opozicija u Srbiji ne zaslužuje ama baš nikakav komentar!

Zeljko85

31.12.2019 14:36

Eh da je samo osam. Oni su svi zajedno jedna velika greška.