VOJSKA DAJE SVE OD SEBE DA POMOGNE: Vulin obišao pripadnike VJ u Areni

Autor: Tanjug

Vesti

04.04.2020

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na postavljanju kreveta i pripremi privremene bolnice u beogradskoj Štark areni, koja se adaptira za prihvat i smeštaj pacijenata obolelih od Covid 19.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Tekst potpisa

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je nakon obilaska i razgovora s pripadnicima VS, istakao da će postavljanje kreveta i svega što je potrebno na prvom nivou Arene ubrzo i biti završeno.

- Ovo su momci i devojke koji su na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Svako od njih ne pita koliko vemena treba ovde da provede, šta treba da uradi, svi su visoko motivisani i svi zaista daju sve od sebe da pomognu svojoj zemlji sada kada je to najpotrebnije - rekao je Vulin.

Da nemamo vojsku, zapitao je ministar Vulin, ko bi organizovao krevete, dušeke, ko bi znao gde su i dovezao ih gde treba i našao te momke i devojke koji rade sa toliko entuzijazma i discipline.

Privremena bolnica u Areni imaće oko 1.500 kreveta.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ


Vulin je pojasnio da je na prvom nivou planirano postavljanje 350 kreveta, po ložama i galerijama biće raspoređeno još više od 800 kreveta, a ukoliko bude potrebno, postoji još jedna manja sala gde će kreveti biti smešteni.

Dodao je da će u Areni biti obezbeđena medicinska briga 24 časa dnevno, kao i da je u toj hali čak i lakše nego u drugim, jer već postoji veliki broj tuševa i toaleta, pa je lakše i uslovnije.

Naveo je da će i u Areni biti obezbeđen prostor za slobodno vreme i aktivnosti, pa će biti postavljeni i televizori i sve ostalo za tu namenu.

Ministar je još rekao i da se u velikom broju javljaju firme i institucije koje žele nešto da doniraju, od dnevnih listova, nedeljnika, do proizvođača aparata za kafu i čajeve, prehrambenih proizvoda, televizora do punjača za mobilne telefone i ostale tehnike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading