Vučić odgovorio ŠIPTARIMA: Samo se vi SILITE, jaki ste i moćni kao i vaši SPONZORI

Autor: Tanjug

Vesti

30.03.2018

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas prištinskim vlastima da mogu da nastave da se sile, a mi ćemo, ističe, gledati da čuvamo mir i štitimo stabilnost.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je, odgovarajući na pitanje povodom izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da Vojska Srbije može da uđe na Kosovo, ali da se vojnici neće vratiti, te Ramuša Haradinaja da mu je potreban sever Kosova, rekao da nema šta da kaže novo i da zna za njihove želje i namere.

- Oni su veliki, moćni i jaki, kao njihovi sponzori, a mi smo mali narod i mogu da nas tuku, mogu sve i za to imaju podršku zapadne javnosti. Zamislite šta bi bilo ako bi neka NVO pozvala nekog zvaničnika Kosova, a mi upali na skup i izubijali ga - rekao je on.

Vučić je istakao da je sve u vezi boravka Marka Đurića bilo legalno po našim i njihovim propisima.

- Samo neka se oni sile, mi ćemo da gledamo da čuvamo mir, štitimo stabilnost - naglasio je on.

Vučić je istakao da je glavni cilj prištinskih vlasti zauzimanje severa i da razume reči Haradinaja.

- Izračunali su oni, video sam studije i za Gračanicu, u kojoj Albanci postaju većina. Tako, na primer, u Novom Brdu Albanci već za godinu dana postaju većina. Njihovi ciljevi nisu velika tajna. Njima je veliki cilj zauzimanje severa - podvukao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Vučić: Erdogan je prethodno razgovarao i sa Tačijem

Upitan o telefonskom razgovoru sa Erdoganom, Vučić je rekao da je taj razgovor bio dobar i da je predsedniku Turske preneo kako se i šta dogodilo na KiM, a da je Erdogan pozvao na mir i uzdržanost.

Dodao je da je Erdogan prethodno razgovarao i sa Hašimom Tačijem.

- Sve sam mu preneo. Mislim da je on to dobro razumeo i pozvao na mir i sudržanost, što i ja radim svaki put. Kao što ni danas nisam želeo da vređam i odgovaram na gluposti, čak ni na laži koje izgovaraju, osim na suštinu, a to je da hoće da zauzmu sever - rekao je Vučić.

Kako kaže, sve ostalo su izmišljene priče, "za malu decu", jer su sve izračunali, da Srbi ne mogu da opstanu, gledaju kako da ih tiho isele, a jedino ih zanima sever.

Kosovo je, kaže, u razgovoru s Erdoganom bilo gotovo jedina tema, a kratko su popričali o drugim stvarima, budući da sve ostale stvari izmedju Srbije i Turske idu dobro i nema nikakvih problema - i rast broja turista, i trgovinska razmena i broj turskih kompanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Ivana

30.03.2018 13:27

Srbija je uvek za mir i stabilnost za razliku od druge strane.

tara

30.03.2018 13:31

Nisu oni jaki,mocni jesu jer imaju para i to puno,stecenih kriminalom,a njihovi sponzori alavi su na novac te ih u svemu podrzavaju a ovi daju para i sakom i kapom. I tome ce doci kraj!

nadja

30.03.2018 13:34

Nisu oni jaki ,oni su kukavice koji za rad tudjih ,americkih,interesa idu glavom o zid a zid je jako tvrd i nadam se da ce glavu slomiti.

Laki

30.03.2018 13:34

Jaki su dok njihovi saveznici im ne okrenu leđa.