VUČIĆ O KOSOVU: Rešenje neće biti bezbolno za Srbe

Autor: Tanjug

Vesti

16.04.2018

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da još nema predlog rešenja za KiM, da nije siguran da će ispoštovati da to rešenje ponudi do kraja aprila, obećao da će na njemu sigurno raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, ali i konstatovao da ono sigurno za Srbe neće biti lako.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Visoki gost u Beogradu: Vindfir Krečman

Vučić je na pres konferenciji koju je imao s premijerom nemačke pokrajine Baden-Virtenberg Vindfirom Krečmanom odgovarajući na pitanja novinara rekao da će predlog, ako to bude moguće, uraditi tako da ne oslabi poziciju Srbije, ali i da garantuje da će vredno raditi kako bismo se približili kompromisnom resenju i postigli dogovor. 

Dodao je da ne spada u ljude koji su za to da se održava situacija zamrznutog konflikta i čekaju bolja vremena...

- Jer toga nema, od toga ćemo dočekati samo teža i losija vremena - poručio je, dodajući da naše probleme ne treba da ostavljamo deci, već da ih sada i sami rešavamo i to dijalogom. 

Primetio je, međutim, da sa kakvim god rešenjem da izađe, uveren je da će ono biti dočekano "na nož", i to svuda u okruženju, i u svetu, ali posebno ovde u Srbiji.


- Ako zaista želite rešenje onda morate najpre da pobedite na referendumu u svojoj zemlji. Jer, nije mi cilj da nešto kažem da bih zadovoljio nekoga na zapadu, a da do rešenja ne dođemo, već da zadovoljnim građane Srbije, ali ne tako da građani Srbije i dalje ne budu srećni, već da dobro znaju šta im je rešenje, a da njime ne budu poniženi - poručio je prešednik Srbije. 

U svakom slučaju, dodao je, na tom će resenju raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, sa željom da se resenje pronađe.

- Jedino u šta sam siguran je da ono neće biti bezbolno za nas Srbe - zaključio je.
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Delegacije Nemačke i Srbije

Nemačka ključna zemlja

- Nemačka je ključna zemlja za Srbiju - istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić, navodeći da je samo trgovinska razmena s pokrajinom Baden Virtenberg, čiji je premijer Vinfrid Krečman danas njegov gost, da je ta razmena dostigla prosle godine 602,4 miliona evra, što je povećanje od 12,6 odsto. 

Ovde su velike kompanije iz te pokrajine, poput Boća, ali u Pančevo dolazi CTF, uložiće 160 miliona evra, rekao je Vučić na pres konferenciji s Krečmanom, uz opasku da nama isto tako trebaju i stotine malih firmi iz Nemačke koje bi ulagale u Srbiju, te da zbog toga moramo dalje da radimo na tome da uslovi za ulagače budu sto povoljniji. 


Vučić je zahvalio Krečmanu sto je u Beograd doveo delegaciju od sto ljudi, što, kako je rekao, govori o podršci koju pružaju Srbiji, ali i o njihovoj zainteresovanosti za budućnost Srbije. 

- Hvala na iskrenoj podršci evro putu Srbije, radićemo da postignemo te standarde, govorili smo i o svim drugim pitanjima koja Srbija mora da resava na evropskom putu - rekao je predsednik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
Minja

16.04.2018 16:33

Vucic je u jako teskoj poziciji ali se nadam da ce unutrasnji dijalog o Kosovu moci da ponudi neka resenja.

suzana

16.04.2018 16:46

Najvaznije je da se nadje resenje za Kosovo sto pre

LEXI

16.04.2018 16:51

Српски народ има апсолутно поверење у ову владу као и у Председника Државе Србије Алксандра Вучића било каку одлуку да донесу народ ће ту исту и подржати...

kole

16.04.2018 17:14

Ma ima da boli šiptare, KiM kao AP u Srbiji sa najvećim mogućim oblikom autonomije i to je to! Malo da pokidamo živce i NATO-u i EU a bogami i amerima, pa kud puklo da pukne!