BIĆE RATA AKO SRBIJA UĐE U EU PRE BOSNE: Suluda pretnja britanskog političara Pedija Ešdauna

Autor:

Vesti

25.05.2018

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko Srbija bude primljena u Evropsku uniju pre Bosne i Hercegovine, na Balkanu će izbiti rat!

Srpski zlotvor: Pedi Ešdaun 

Ovo upozorenje, ili bolje rečeno pretnju, izrekao je britanski političar Pedi Ešdaun, bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Sarajevu. On je ostao upamćen po brutalnim kaznama koje je kao svojevrsni gospodar BiH izricao najviđenijim srpskim političarima (poput zabrane bavljenja politikom), a sada mu očigledno te metode nedostaju.

Galijašević: Ove pretnje su klasična britanska politika prema Srbima

Kako kaže, EU sklopljenih očiju ulazi u novi sukob ukoliko dozvoli da Srbija uđe u Uniju, te na taj način u potpunosti izoluje BiH.

- Pristupanje Srbije EU moglo bi da zaustavi reforme u BiH i na kraju BiH pretvori u konačni cilj država poput Turske i Rusije. Tada će svaki Srbin u BiH imati drugi pasoš i moći će putovati po EU. U tom trenutku uopšte neće biti nikakvog interesa za buduće reforme u BiH - rekao je Ešdaun.

To znači, smatra Ešdaun, da će Bošnjaci biti jedini narod koji je izostavljen, izolovan i okružen neprijateljima, isto kao i 1992.

- EU u neznanju realizuje planove Slobodana Miloševića, Franje Tuđmana, Radovana Karadžića i Ratka Mladića - "poentirao" je Britanac.

Dževad Galijašević, stručnjak za međunarodnu bezbednost, poručuje da su Ešdaunove pretnje klasična britanska politika prema Srbima.

- Baš kroz mandat Ešdauna je bilo naneto najviše štete državotvornom kapacitetu RS i Dejtonskom sporazumu. Takođe, upravo je britanska vlada gurala ideju o proglašenju genocida u Srebrenici - ističe Galijašević za Srpski telegraf.

Jovanović: Ešdaun ima dugu tradiciju angažovanja protiv srpskog naroda

Bošnjaci su, dodaje naš sagovornik, ti koji su sproveli izolaciju BiH i napravili državu koja je pretnja Evropi.

- Kao takva zemlja, kako uopšte može da se poredi sa Srbijom? - zaključio je Galijašević.

Živadin Jovanović, bivši šef diplomatije SRJ, smatra da Ešdaunova upozorenja imaju za cilj zaustavljanje ulaska Srbije u EU:

- On je ograničen svojim pristrasnim antisrpskim stavom od devedesetih godina. Još kao izaslanik Tonija Blera na Kosovu je obilazio kampove terorističke OVK i obećavao im novo naoružanje i politički podršku, i to od svih zemalja u kojima Velika Britanija ima uticaja. Ešdaun ima dugu tradiciju angažovanja protiv Srbije i srpskog naroda. No, teško da više na bilo koga može da izvrši neki veći uticaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading