Još nam samo oni fale! Pacoli traži da i Albanija učestvuje u dijalogu

Autor: Tanjug

Vesti

14.09.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je danas sa ministrom spoljnih poslova Albanije Ditmirom Bušatijem razgovarao o završnoj fazi Briselskog dijaloga, zatražio je od njega da, kako je rekao, Albanija učestvuje u dijalogu sa Srbijom, jer smo toliko blizu dogovora da osim Evrope i Amerike samo još fali da uđu i Albanci u veličanstveni dijalog i sve će biti rešeno!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bedžet Pacoli kao i uvek ima "sjajne" ideje

- Tražio sam da Albanija ne sedi skrštenih ruku u ovom procesu, već da bude sastavni deo našeg cilja. Naš cilj je dijalog sa Srbijom. Albanija treba da bude prisutna. Ako mogu EU i SAD, zašto ne Albanija? - rekao je Pacoli, prenosi RTK.

- Ove godine mi činimo napore da Kosovo dostigne svoj cilj slobodnog kretanja, i u tom smislu mi tražimo podršku i od Albanije - rekao je Pacoli posle sastanka sa Bušatijem.


Pacoli i Bušati su se takođe složili da se što pre postigne konačan sporazum između Beograda i Prištine koji, po njihovom mišljenju, ne bi trebalo da ugrozi teritoriju Kosova, prenosi RTK.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Nina

14.09.2018 18:24

Onda i mi mozemo da trazimo ukljucenje Rusije....

Laki

14.09.2018 18:25

Srbija onda treba da trazi da se Rusija prikljuci u pregovore...

Lana

14.09.2018 18:35

Sasvim su nemocni!!!

ognjen

14.09.2018 19:48

Možete li nešto sami uraditi