LAZANSKI: Srbi na Kosovu su laka meta DžIHADISTA, za njihovu bezbednost odgovorni su samo ONI!

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

13.10.2018

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Opasnost od povratnika sa ratišta iz Sirije koji su se borili na strani takozvane Islamske države postoji, ali ona nije vezana samo za teritoriju južne srpske pokrajine", rekao je Miroslav Lazanski gostujući u Dnevniku RTS-a.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Miroslav Lazanski

- Ta opasnost postoji, ali ona nije vezana samo za KiM već i za BiH, Makedoniju, pa i Rašku. Problem je što mi nemamo kontrolu na KiM i zato je to pitanje za Kfor. Oni su zaduženi za bezbednost u južnoj srpskoj pokrajini - rekao je Lazanski.

ZAPAD IZRIČIT: Srbiji nećemo dati ni pedalj Kosova

Komentarisao je i najave o mogućim napadima džihadista na izraelske mete, Srbe i Kfor.

- Napad na Kfor bi bio vrhunac njihovih ambicija. Što se tiče Izraelaca, njih nema u ovom regionu, a i kada dolaze sportske ekipe, oni ne putuju bez priprema bezbednosnih struktura. Dakle, ostaju Srbi sa KiM koji su potencijalno laka meta, jer nisu ni naoružani ni obučeni, ali za njihovu bezbednost je takođe odgovoran Kfor - objašnjava Lazanski.

Etabliranje kalifata u sredini gde imate i Kfor i druge bezbednosne strukture je upitno, iako je moguće da, zbog pomeranja stanovništva iz sela u gradove, džihadisti sada koriste napuštena i udaljena sela gde, su nekada živeli Srbi za baze i skrivanje, smatra Lazanski.

Ništa im nije sveto! Milo u ponedeljak HAPSI srpskog patrijarha?! Irinej ipak ide u CG

Što se situacije posle izbora u BiH tiče, vojno-politički komentator smatra da ne treba mnogo pažnje pridavati izjavama Željka Komšića kada je u pitanju Kosovo, jer ne veruje da može doći do preglasavanja u Predsedništvu BiH.

 

Lazanski ne razume ni šta znači suprotstavljanje Srajeva izgradnji mosta na Pelješcu, tim pre što BiH koristi hrvatsku luku Ploče.

- Hrvatska ima potrebu da napravi taj most i ne vidim razlog zašto bi Sarajevo to blokiralo - rekao je za RTS Miroslav Lazanski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading