Otkrivamo tajnu operaciju: NATO sprema paklenu akciju "Klin" u Srbiji, a cilj je užasavajući!

Autor:

Vesti

12.12.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operacija "Klin" može da počne. NATO će u sledećih pet godina uložiti 20 miliona evra kako bi promenio imidž u Srbiji i pokušao našu zemlju da usisa u Alijansu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/NATO
Aleksandar Vučić, Jens Stoltenberg i Vladimir Putin

Ovo je, kako saznaje Srpski telegraf, dogovoreno na sastanku čelnika NATO pre nekoliko dana u Briselu.

Prema rečima našeg sagovornika, diplomate koji je prisustvovao samitu, akcija je klasifikovana kao najviši prioritet i biće sprovedena u osam koraka (pogledajte okvir).

- Ideja je da se na sve moguće načine preokrene sadašnja situacija i utaba staza za uvlačenje Srbije, a pre toga i BiH, u NATO. Na ovome posebno insistiraju Amerikanci jer to vide kao zabadanje noža u stomak Rusiji pošto bi praktično ceo Balkan bio NATO teritorija, što bi znatno otežalo geostrateški položaj Moskve, sa Putinom na čelu. Zbog toga je operacija i dobila naziv "Klin" - objašnjava izvor Srpskog telegrafa i dodaje da će ona biti vođena u najvećoj tajnosti i pod paravanom intenziviranja saradnje Alijanse i Srbije. 

ULOGA AMBASADORA

Za realizaciju plana biće angažovano i nekoliko ambasadora zapadnih zemalja u Srbiji. U prilog tome govori i ono što je nedavno izjavio ambasador Norveške u Beogradu Arne Sanes Bjornstad, jedan od ključnih NATO ljudi u našoj zemlji:

- Želim da se u Srbiji na NATO gleda drugačije jer to nije samo vojni savez već skup vrednosti poput demokratije i ljudskih prava. Želeli bismo da promenimo javno mnjenje i mišljenje srpskog naroda o tome. Želimo da pomognemo tako što ćemo raditi i na stabilnosti i miru.

RepublikaFoto: pixabay.com

Na šta će potrošiti milione

1. Prikrivene kampanje na društvenim mrežama
2. Medijska propaganda
3. Organizovanje konferencija, okruglih stolova, tribina, samita (sa pažljivo odabranim učenicima)
4. Finansiranje postojećih NVO i osnivanje novih
5. Plaćanje poslanika i pojedinih partija da lobiraju za Alijansu
6. Finansiranje nameštenih istraživanja javnog mnjenja
7. Putovanja za predstavnike medija u sedište NATO i baze Alijanse
8. Organizovanje što većeg broja zajedničkih vežbi pripadnika NATO i Vojske Srbije

Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) upozorava da je plan NATO da po ubrzanom postupku čitav region Balkana stavi pod punu vojnu, političku i ekonomsku kontrolu.

- U tom pravcu Srbija je ključna tačka, jer lomljenjem Srbije u istom danu imaju i Republiku Srpsku, odnosno BiH. U te svrhe oni ne žale novca, ali se ne libe ni političkih ucena i sličnih metoda. Mi u NSP se zalažemo za političku i vojnu neutralnost Srbije i važni koraci u odbrani od NATO uticaja su izjednačavanje prava ruskih humanitarnih i vojnih misija sa NATO misijom u Srbiji, te zakonska i kasnije ustavna definicija Srbije kao vojno neutralne države - napominje Parović.

Stav građana Srbije o ulasku u Alijansu

  • Protiv 76%
  • Za 11%
  • Neodlučni 13%

PRAKTIČNI RAZLOZI

Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje ovakve NATO planove kao potpuno realne i logične.

- Sve je jasno, s obzirom na to da je Crna Gora ušla u NATO, Makedonija je pred vratima i praktično je zaokružen taj prostor vojno-političke dominacije SAD, dok su kao ostrva ostale još samo Srbija i Republika Srpska. BiH, naime, samo zbog RS još nije postala članica, inače bi odavno. U ovom trenutku nema sumnje da bi bili najzadovoljniji kada bi čitav naš region uveli u NATO - navodi Vukoičićeva i dodaje da bi to značilo definitivno potiskivanje Rusije sa ovih prostora.

Ona napominje i da za uvlačenje Srbije u NATO postoje i praktični razlozi, pošto članstvo podrazumeva i kupovinu oružja, kao i plaćanje.

- Znajući Amerikance i njihov način razmišljanja, uskoro će svakako krenuti kampanja koja će na suptilne ili manje suptilne načine imati za cilj da pridobije naše stanovništvo - zaključuje naša sagovornica. 

Parović: Srbija je ključna tačka jer lomljenjem Srbije u istom danu imaju i Republiku Srpsku, odnosno BiH

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Todor

12.12.2018 10:22

Ja se iskreno nadam da će Srbiju voditi Vučić makar još 10 god i da Srbija nkkad neće ući u nati. Nase nepoverenje natou je rupa u njihovom stomaku.

Petar

12.12.2018 10:27

Ako je ovo istina to treba pametno iskoristiti i uzeti pare od njih..a sto se tice ulaska u NATO to sve zavisi kakva ce u bufucnosti biti situacija.

Verica

12.12.2018 10:29

Tajna operacija privlacenja Srbije u NATO.

Mišo

12.12.2018 10:36

Nije to ništa čudno,oni će učiniti sve da im plan uspe ali su zaboravili kakav je srpski inat.